Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Victorie uriașă pentru Ladislau Boloni în Grecia, împotriva lui Olympiakos

14.02.2021 | 21:04
Meciurile stranierilor in weekend Victorie uriasa pentru Ladislau Boloni in Grecia impotriva lui Olympiakos
Ladislau Boloni. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Weekendul ce cuprinde și Valentine’s Day 2021 aduce noi meciuri interesante pentru românii care evoluează în afara țării. Atât fotbaliștii noștri, cât și antrenorii vor avea de purtat dueluri importante.

Ladislau Boloni, victorie mare contra lui Olympiakos

UPDATE, 14 februarie, ora 21:30 / Echipa lui Loți Boloni, Panathinaikos, a obținut o victorie uriașă, după ce a învins-o cu 2-1 pe Olympiakos Pireu. Deși liderul Greciei are un avans consistent, de 16 puncte, față de Panathinaikos, succesul este unul extrem de important pentru Boloni și elevii săi. Panathinaikos este aproape sigură de prezența în play-off și păstrează șanse la titlu. Golurile „verzilor” au fost reușite de Mauricio și Sankhare, în timp ce pentru Olympiakos a marcat El Arabi.

ADVERTISEMENT

Înfrângere pentru Vasile Mogoș contra Bresciei

UPDATE, 14 februarie, ora 21:00 / Vasile Mogoș a fost titular și integralist în înfrângerea lui Chievo, scor 0-1, de pe terenul celor de la Brescia. Formașia lui Mogoș este pe locul 4 în Serie B.


Galben pentru Bogdan Țîru în remiza cu Legia Varșovia

UPDATE, 14 februarie, ora 20:45 / Bogdan Țîru a jucat în centrul apărării pentru formația poloneză Jagiellonia în etapa a 17-a din Polonia și a fost avertizat cu galben în minutul 10 al partidei încheiată cu scorul de 1-1 între formația sa și Legia Varșovia. Jagiellonia este pe locul 6, cu 24 de puncte.

ADVERTISEMENT

Înfrângere pentru Ascoli. Adrian Stoian, rezervă neutilizată

UPDATE, 14 februarie, ora 20:40 / Formația lui Adrian Stoian, Ascoli a pierdut cu 1-0 pe terenul celor de la Reggiana. Românul a fost rezervă neutilizată. Ascoli rămâne pe locul 18, poziție direct retrogradabilă.


Victorie pentru Sparta Praga cu Karvina

UPDATE, 14 februarie, ora 20:35 / Echipa lui Florin Niță, Sparta Praga, s-a impus cu 4-3 în fața echipei Karvina. Fostul portar al lui FCSB a fost titular și a primit și un cartonaș galben în prelungirile partidei, pentru trageri de timp. Sparta este pe locul 2, la 10 puncte în spatele Slaviei, echipa lui Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin, titular în eșecul cu Atalanta

UPDATE, 14 februarie, ora 18:01 / Mijlocașul Răzvan Marin a jucat timp de 86 de minute în partida pe care echipa sa, Cagliari, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației Atalanta Bergamo, în etapa a 22-a din Serie A.


Dobre, doar rezervă în Ligue 1

UPDATE, 14 februarie, ora 17:54 / Mijlocașul Mihai Dobre a fost rezervă în meciul pe care echipa sa, Dijon, l-a pierdut, acasă, scor 0-2, în fața formației Nîmes, în etapa a 25-a din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Vlad Dragomir a prins 20 de minute în Serie B

UPDATE, 14 februarie, ora 17:51 / Mijlocașul Vlad Dragomir a intrat pe teren în minutul 70 al partidei pe care echipa sa, Entella, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 2-3, în fața formației Frosinone, în etapa a 23-a din Setie B.


Încă o înfrângere pentru Răzvan Lucescu în Arabia Saudită

UPDATE, 14 februarie, ora 17:12 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-1, de noua formație a lui Constantin Budescu, Damac, în etapa a 18-a a campionatului Arabiei Saudite.

Deși nu l-a folosit pe mijlocașul român, abia ajuns în Golf, Damac s-a impus cu golul marcat de algerianul Farouk Chafai, în minutul 45. În urma acestui rezultat, Al Hilal a rămas pe locul 3, cu 33 de puncte, cinci în urma liderului Al Shabab și unul în spatele lui Al Ahli, echipa lui Alexandru Mitriță. Noua formație a lui Budescu este pe penultimul loc, cu 16 puncte.


Remiză pentru Gâlcă în Danemarca

UPDATE, 14 februarie, ora 17:09 / Echipa Vejle BK, antrenată de Constantin Gâlcă, a remizat, acasă, scor 2-2, cu formația Nordsjaelland, în etapa a 16-a a campionatului Danemarcei.

În urma acestei remize, formația tehnicianului român se află pe locul 8 în clasament, cu 20 de puncte, cu patru mai puține decât Sonderjyske aflată pe poziția a șasea, ultima care permite calificarea în play-off.


Cristi Ganea, integralist la Aris Salonic

UPDATE, 14 februarie, ora 17:07 / Fundașul Cristian Ganea a fost integralist în partida pe care echipa sa, Aris Salonic, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Panetolikos, în etapa a 22-a a campionatului Greciei.


Pantilimon, doar rezervă în Turcia

UPDATE, 14 februarie, ora 15:20 / Portarul Costel Pantilimon a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Denizlispor, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Konyaspor, în etapa a 25-a a campionatului Turciei.


Înfrângere pentru Pașcanu în La Liga2

UPDATE, 13 februarie, ora 23:55 / Fundașul central Alexandru Pașcanu a fost titular și integralist pentru Ponferradina în duelul cu Tenerife, disputat în deplasare în etapa a 25-a a La Liga2. Echipa lui Pașcanu este pe locul 8 în divizia a doua din Spania.


Ciprian Tătărușanu, rezervă în Spezia – AC Milan 2-0

UPDATE, 13 februarie, ora 23:00 / Ciprian Tătărușanu a fost rezervă în meciul pe care AC Milan l-a pierdut cu 0-2 pe terenul celor de la Spezia. Milanezii riscă să piardă fotoliul de lider dacă rivala de la Inter câștigă meciul de mâine, cu Lazio.


Alexandru Crețu, integralist în Maribor – Bravo 1-1

UPDATE, 13 februarie, ora 21:10 / Alexandru Crețu a fost titular și a jucat pe toată durata partidei Maribor – Bravo din etapa a 21-a a primei ligi din Slovenia. Trupa lui Crețu este lider, cu 40 de puncte, dar a ajuns la trei remize consecutive și riscă să fie depășită de Olimpija Ljubijana, fosta trupă a lui Ante Vukusic, atacantul lui FCSB.


Claudiu Bumba, gol pentru Kisvarda

UPDATE, 13 februarie, ora 20:00 / Claudiu Bumba a fost titular la gruparea maghiară Kisvarda și a marcat pentru 1-0 în victoria cu 2-1 contra lui Zalaegerszeg. Mihai Mincă a fost rezervă neutilizată, în vreme ce Cornel Ene a intrat în minutul 73. Golul victoriei lui Kisvarda a fost marcat de Horvath în minutul 94. Echipa lui Bumba, Mincă și Ene este pe locul 4, la două puncte în spatele locurilor ce asigură calificarea în Conference League.


Adrian Ursea, aproape de surpriză contra lui PSG

UPDATE, 13 februarie, ora 19:55 / Formația antrenată de românul Adrian Ursea, Nice, a fost aproape să obțină o remiză pe terenul lui PSG. Parizienii au condus cu 1-0 la pauză, după golul lui Draxler din minutul 22, iar Nice a egalat prin Rony Lopes în minutul 50. PSG a marcat din nou prin Kean, în minutul 76 și a reușit, astfel, să câștige toate punctele. Parizienii revin pe primul loc în Ligue 1, însă Lille și Lyon i-ar putea depăși. Nice este pe locul 13, cu 29 de puncte.


Victorie pentru Mircea Lucescu la reluarea sezonului în Ucraina

UPDATE, 13 februarie, ora 19:30 / Dinamo Kiev a învins-o cu 3-1 pe Olimpik Donețk în primul meci de la reluarea sezonului în Ucraina. Mircea Lucescu a pus umărul la îndepărtarea zăpezii de pe gazon înaintea partidei, iar elevii săi l-au răsplătit cu trei puncte. Nu a fost deloc ușor, mai ales că adversarii au deschis scorul prin Alvarenga, în minutul 20. Dinamo a întors scorul prin golurile lui Beisedin (min. 30), Buyalskyy (min. 77) și Besiedin (min. 90). Olimpik Donețk a avut și doi eliminați, pe Fomakwang, expulzat în minutul 76 și Lebedenko, care a primit roșu în minutul 88. Succesul o menține pe Dinamo Kiev la patru puncte deasupra lui Șahtior, are are totuși un meci în minus.


Ianis Hagi, schimbat după 79 de minute în Rangers – Kilmarnock

UPDATE, 13 februarie, ora 19:15 / Ianis Hagi a jucat 79 de minute în victoria lui Rangers cu 1-0 împotriva lui Kilmarnock, în etapa a 29-a din Premiership. Românul nu s-a evidențiat, însă a fost parte din primul 11 al echipei care a ajuns la 25 de victorii în acest sezon din Scoția. Ryan Jack a marcat singurul gol al partidei, în minutul 37.


Stanciu, gol superb pentru Slavia

UPDATE, 13 februarie, ora 18:40 / Mijlocașul Nicolae Stanciu a marcat un gol superb în meciul pe care Slavia Praga l-a câștigat, acasă, scor 3-0, cu formația Pardubice, în etapa a 19-a din campionatul Cehiei.

Internaționalul român, care a jucat până în minutul 79, a înscris golul de 3-0 în minutul 52 cu un șut perfect din afara careului mare.


Hanca și Râpă, integraliști în Polonia

UPDATE, 13 februarie, ora 17:55 / Jucătorii Sergiu Hanca și Cornel Râpă au fost integraliști în partida pe care echipa los, MKS Cracovia, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Podbeskidzie, în etapa a 17-a a campionatului Poloniei. Hanca a fost căpitanul celor de la Cracovia.


Isăilă, o nouă victorie cu Bani Yas în Emirate

UPDATE, 13 februarie, ora 17:45 / Echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a învins, în deplasare, scor 2-1, formația Khorfakkan, în etapa a 16-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Tehnicianul român a fost eliminat în minutul 69, după ce a protestat vehe,ment la o decizie a arbitrului care i-a arătat cartonașul roșu unui jucător de la Bani Yas. În urma acestei victorii, echipa tehnicianului român se află pe locul trei în clasament, cu 32 de puncte, la patru în urma liderului Al Sharjah.


Alex Băluță a prin 5 minute la Puskas Academy

UPDATE, 13 februarie, ora 17:43 / Jucătorii Alexandru Băluță și Marius Corbu au fost rezerve în meciul pe care echipa lor, Puskas Academy, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 3-2, în fața formației Paks, în etapa a 21-a a campionatului Ungariei. Băluță a intrat pe teren în minutul 86.


Maxim și Toșca, integraliști la Gazinatep

UPDATE, 13 februarie, ora 17:41 / Jucătorii Alexandru Maxim și Alin Toșca au fost integraliști în partida pe care echipa lor, Gaziantep FK, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Trabzonspor, în etapa a 25-a a campionatului Turciei. Maxim a primit un cartonaș galben în minutul 89.


Dima, nici rezervă la Desna

UPDATE, 13 februarie, ora 15:58 / Fundașul Constantin Dima nu a fost nici rezervă în meciul pe care echipa sa, Desna, l-a pierdut, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Zorya Luhansk, în etapa a 14-a a campionatului Ucrainei.


Dan Petrescu, a treia remiză la rând cu Kayserispor

UPDATE, 13 februarie, ora 14:32 / Echipa Kayserispor, antrenată de Dan Petrescu, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Ankaragucu, în etapa a 25-a a campionatului Turciei, deși a avut superioritate numerică din minutul 26.

Fundașul Cristian Săpunaru a intrat pe teren în minutul 82, în timp ce Silviu Lung și Denis Alibec sunt accidentați și nu au fost în lot. După această remiză, trupa tehnicianului român se află pe locul 15, cu 25 de puncte.

Mijlocașul Gabriel Torje a jucat 72 de minute în partida pe care echipa sa, Bandirmaspor, a câștigat-o, acasă, scor 2-1, în fața formației Istanbulspor, în etapa a 21-a a ligii secunde din Turcia.


Radu Drăguşin, gol pentru Juventus U23

UPDATE, 13 februarie, ora 14:28 / Radu Drăguşin, fundaşul român de 19 ani al lui Juventus, a reuşit să înscrie pentru echipa a doua a clubului, în meciul de Serie C împotriva lui AlbinoLeffe.

Apărătorul a punctat pentru 2-0 în minutul 32 și a jucat până în minutul 68 în partida din etapa a 24-a.


Marius Şumudică a avut nevoie de medic după înfrângerea cu Erzurum

UPDATE, 12 februarie, ora 21:20 / Marius Şumudică nu a mai venit la interviurile de la finalul meciului Rizespor – Erzurum 0-2, locul acestuia fiind luat de secundul Gabriel Mărgărit. Acesta a anunţat că antrenorul român nu se simte prea bine. “Primeşte acum îngrijiri de la medicul nostru”, a spus Gabriel Mărgărit.

Confom beIN Turcia, Marius Şumudică a vrut să-şi dea demisia la finalul meciului şi le-a spus jucătorilor că pleacă de la echipă, însă aceştia ar fi reuşit să-l întoarcă din drum.


Rizespor, echipa lui Marius Şumudică, înfrângere pe teren propriu

UPDATE, 12 februarie, ora 19:58 / Rizespor a pierdut, pe teren propriu, meciul cu Erzurum, scor 0-2, din etapa a 25-a. Golurile au fost marcate de Chahechouhe (67) şi Karakullukcu (90+3). Echipa lui Marius Şumudică a jucat în inferioritate numerică din minutul 83, când Fernando a văzut al doilea cartonaş galben. Rizespor ocupă locul 14, cu două puncte peste Başakşehir, echipă aflată pe locul 18, care duce în liga a doua.


Vor intra în scenă jucătorii români din Turcia, Italia, Cehia, Grecia și Polonia. De asemenea, Ianis Hagi va avea ocazia să lovească din nou pe „Ibrox, baby”, într-un duel de tradiție.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Dan Petrescu (Kayserispor), Marius Șumuducă (Rizespor), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Adrian Ursea (Nice) și Costel Gâlcă (Vejle) vor fi și ei implicați în meciuri tari.

Ce meciuri au stranierii în weekend. Meciuri puternice pentru antrenorii noștri

De patru ori campion al României ca antrenor, Dan Petrescu a plecat în Turcia pentru a o salva pe Kayserispor de la retrogradare, iar meciul cu Ankaragucu care se va disputa sâmbătă, 13 ianuarie, este unul de o importanță capitală. Oaspeții lui Dan Petrescu sunt ultimii în Superligă, astfel că victoria este obligatorie pentru trupa la care evoluează românii Silviu Lung Jr., Cristi Săpunaru și Dennis Alibec. Cei trei sunt în continuare accidentați, dar titular ar putea fi Kevin Luckassen, olandezul adus de la Viitorul.

Tot în Turcia avea parte de un duel interesant Marius Șumudică. Alături de noua sa formație, Rizespor, românul a cărui demitere a trimis-o în picaj pe Gaziantep, ar putea intra în hora retrogradării în cazul unei înfrângeri cu Erzurum BB, în meciul care se va disputa chiar în data de de 12 februarie, de la ora 18:00. Rizespor este la doar patru puncte deasupra ultimei poziții retrogradabile, ocupată chiar de către adversara sa.

Panathinaikos, trupa lui Loți Boloni, a uitat să mai piardă și este neînvinsă în 2021. Verzii sunt în zona locurilor de play-off și vor juca duminică împotriva rivalei Olympiakos, pe teren propriu. Adrian Rusea și Nice au meci greu, sâmbătă, de la 18:00, cu superstarurile de la PSG, în deplasare, în vreme ce Vejle și Gâlcă primesc vizita lui Nordsjaelland duminică, de la 15:00.

Meci tare pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă

Criticați dur pentru prestațiile lor din înfrângerea cu 0-3 înregistrată de Parma în etapa precedentă, contra Bolognei, chiar pe teren propriu, Dennis Man și Valentin Mihăilă au șansa revanșei în deplasarea de la Verona, care se va disputa luni, 15 februarie, de la ora 21:45. Parma are nevoie disperată de puncte pentru a scăpa din zona locurilor ce duc în Serie B, iar adversara nu va fi deloc una ușoară.

Lazio și Ștefan Radu au și ei viață grea, urmând a se deplasa la Milano pentru duelul cu Inter, care va avea loc duminică, de la 21:45. Milanul lui Tătărușanu joacă sâmbătă, de la 21:45, pe terenul celor de la Spezia, în vreme ce Cagliari și Răzvan Marin primesc duminică vizita Atalantei, de la ora 16:00. Denis Drăguș și Crotone vor fi vizitați de Sassuolo, trupa lui Vlad Chiricheș. Meciul va avea loc duminică de la ora 19:00. Juventus ți Radu Drăgușin au derby la Napoli, sâmbătă, de la 19:00.

Ianis Hagi și Rangers se înfruntă sâmbătă, 13 februarie, cu Kilmarnock, pe Ibrox, în vreme ce Ionuț Nedelcearu și AEK Atena se deplasează duminică, 14 februarie, pe terenul lui AEL Larissa, acolo unde vor juca de la ora 17:15. Nicușor Stanciu și Slavia Praga joacă pe 13, sâmbătă, cu Pardubice pe teren propriu, în vreme ce Florin Niță și Sparta primesc vizita formașiei Karvina, duminică.

ADVERTISEMENT