Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Încă un gol pentru Nicolae Stanciu în tricoul Slaviei Praga

07.03.2021 | 21:53
Meciurile stranierilor in weekend Inca un gol pentru Nicolae Stanciu in tricoul Slaviei Praga
ADVERTISEMENT

Un nou weekend bate la ușă și aduce noi meciuri interesante pentru românii care evoluează în afara țării. Atât fotbaliștii noștri, cât și antrenorii vor avea de purtat dueluri importante.

Victorie pentru Costel Gâlcă și Vejle

UPDATE, 7 martie, ora 23:30 / Echipa lui Constantin Gâlcă, Vejle, a câștigat cu 2-0 împotriva lui Odense. Golurile au fost marcate de Goncalves Sousa și Onugkha. În urma acestui succes, Vejle ia o gură proaspătă de oxigen și se apropie la un punct de primele 6 poziții, care duc în play-off.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu, încă un gol pentru Slavia Praga

UPDATE, 7 martie, ora 22:00 / Slavia Praga își continuă marșul către titlu în Cehia și s-a distanțat la 14 puncte de rivala Sparta, față de care are și două meciuri în plus disputate. Nicolae Stanciu și-a ajutat echipa să o învingă cu 2-1 pe teren propriu pe Banik Ostrava, marcând din penalty pentru 2-0 în minutul 33. Stanciu a ajuns la 6 goluri și 4 pase decisive în acest sezon din prima ligă a Cehiei.


Dinamo Kiev a spulberat-o pe Minaj

UPDATE, 7 martie, ora 16:25 / Dinamo Kiev a învins-o pe Minaj cu 3-0, pe teren propriu. Golurile au fost marcate de Sydorchuk, De Pena și Rodrigues, din penalty. Oaspeții au rămas în 10 oameni în minutul 54, la scorul de 1-0. Dinamo Kiev se menține la patru puncte peste Șahtior Donețk, în fruntea clasamentului.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni, în pericol la Panathinaikos. A pierdut cu Giannina!

UPDATE, 7 martie, ora 00:20 / Sunt probleme tot mai mari pentru Loți Boloni la Panathinaikos. Formația din Atena a pierdut în deplasare, cu Giannina, și este pe locul 6. „Verzii” au fost învinși cu 1-0 și au ajuns la trei meciuri consecutive fără victorie. Conform presei elene, fotbaliștii lui Panathinaikos sunt nemulțumiți de român, care este în pericol să își piardă postul.

„În fiecare meci există motivația de a câștiga, de a cuceri cele trei puncte. Jucătorii au încercat în prima parte, dar încă o dată evenimentele ne-au copleșit. Ne facem griji pentru imaginea proastă lăsată în meci, dar și pentru absența lui Kourbelis și Veleth. Noi ne doream să fim în primele patru. Trebuie să înscriem goluri, să ne schimbăm imaginea și să reușim să obținem victorii”, a spus Boloni după meci, conform Sport24.gr.

ADVERTISEMENT

Victorie și pasă de gol pentru Budescu în meciul cu Mitriță

UPDATE, 6 martie, ora 21:30 / Al Ahli a fost învinsă cu 3-1 pe teren propriu de Damac. Budescu a fost titular la oaspeți și a oferit pasa de gol pentru 2-0.

El a fost schimbat în minutul 80 de Harzan. Alex Mitriță a intrat la Al Ahli în minutul 60, dar nu a reușit să se opună înfrângerii formației sale. Damac este penultima, cu 20 de puncte, dar s-a apropiat la 5 lungimi de locurile de salvare, în vreme ce Al Ahli este pe 4 și a ajuns la trei înfrângeri consecutive în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT


Ianis Hagi a marcat pentru Rangers!

UPDATE, 6 martie, ora 18:12 / Ianis Hagi a reușit să înscrie golul de 3-0 pentru formația sa în meciul cu St. Mirren. Românul a marcat în minutul 46, din pasa lui Kent, cel care a deschis scorul.


Hagi și Pușcaș, titulari pentru Rangers și Reading

UPDATE, 6 martie, ora 17:20 / Ianis Hagi este titular pentru Rangers în meciul cu St. Mirren. Dacă înving, oamenii lui Steven Gerrard pot deveni campioni, în cazul în care Celtic nu o bate pe Dundee duminică. De asemenea, George Pușcaș joacă din primul minut pentru Reading în duelul cu Sheffield Wednesday. Echipa atacantului român nu își permite pași greșiți, dacă vrea să se mențină pe loc de play-off.


Vor intra în scenă jucătorii români din Turcia, Cehia, Grecia și Polonia. De asemenea, în Serie A este de urmărit în continuare evoluțiile pe care le vor avea Vali Mihăilă și Dennis Man la Parma.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Adrian Ursea (Nice) și Costel Gâlcă (Vejle) vor fi și ei implicați în meciuri tari.

Ce meciuri au stranierii în weekend. Întâlniri puternice pentru antrenorii noștri

Mircea Lucescu încearcă să continue drumul cu Dinamo Kiev spre titlu în Ucraina. Cu patru puncte avans față de rivala Șahtior Donețk, trupa lui Il Luce visează cu ochii deschiși, în ciuda faptului că tehnicianul este în continuare contestat de suporteri. Dinamo pare să aibă un meci ușor duminică, primind vizita modestei Minaj.

În Grecia, Ladislau Boloni și-a asigurat locul cu Panathinaikos în play-off, dar vrea să reia seria de victorii după două rezultate mai slabe. Formația din Atena joacă în deplasare cu PAS Giannina, o echipă modestă. În schimb pe Adrian Ursea și OGC Nice îi așteaptă un duel de foc, luni, pe teren propriu, cu AS Monaco, în 16-imile de finală ale Cupei Franței.

Formația lui Costel Gâlcă, Vejle BK, nu se află într-o perioadă prea bună, dar încă mai are șanse teoretice la play-off. Dacă vor să ajungă acolo, ei trebuie să învingă obligatoriu pe Odense, formație aflată prima deasupra liniei de play-off. După ce și-a relungit contractul Bani Yas, formație cu care se bate la titlu în Emiratele Arabe Unite, pe Daniel Isăilă îl așteaptă un joc foarte greu pe terenul formației Ittihad Kalba.

Ianis Hagi și Stanciu, aproape să devină campioni

Ianis Hagi este foarte aproape de a lua titlul cu Rangers după 9 ani de dominație a lui Celtic. Trupa pregătită de Steven Gerrard are în principiu un meci lejer acasă cu St. Mirren, numai bun de un antrenament înaintea jocului cu Slavia Praga din Europa League.

Și apropo de cehii lui Nicolae Stanciu, și aceștia se îndreaptă cu pași mari spre un nou titlu. O victorie duminică, pe teren propriu, cu Ostrava ar lămuri și mai mult lucrurile. După plecările lui Dan Petrescu și Marius Șumudică, în fotbalul din Turcia au mai rămas doar jucători români. Cel mai interesant joc îl vor avea Alex Maxim și Alin Toșca, care vor întâlni în deplasare Beșiktaș.

Nu în cele din urmă, Serie A este un campionat care ne interesează foarte mult, mai ales că Dennis Man și Valentin Mihăilă au început să prindă tot mai mult minute la Parma. Convocați de Mirel Rădoi la națională pentru meciurile din martie, cei doi vor ave o întâlnire interesantă în deplasare cu Fiorentina. Răzvan Marin și Cagliari vor evolua la Genova cu Sampdoria, iar Vlad Chiricheș și Sassuolo se vor deplasare la Udine.

ADVERTISEMENT