News

Medic ambulanțier, infectat cu COVID-19, a fost la muncă trei zile. A intrat în contact cu zeci de colegi și pacienți

12.08.2020 | 18:13
Medic ambulantier infectat cu COVID19 a fost la munca trei zile A intrat in contact cu zeci de colegi si pacienti
ADVERTISEMENT

Un medic ambulanțier din Brașov, infectat cu Covid-19, a fost trimis la muncă timp de trei zile. Eroarea s-a produs din cauza unui un rezultat greșit de la DSP Brașov.

Testul se pare că era pozitiv, dar cei de la DSP au indicat inițial că testul ar fi fost negativ. Până în momentul când a fost depistată greșeala, medicul a avut contact cu zeci de colegi și pacienți.

ADVERTISEMENT

Situția este acum una foarte complicată. Oamenii cu care a intrat în contact medicul vor fi monitorizați. Se cercetează minuțios fiecare detaliu din cele trei zile în care ar fi fost pe traseu omul infecat.

Medicul infectat cu COVID-19 a fost trei zile la muncă. Cum a fost posibil așa ceva

Totul s-a întâmplat după o anchetă epidemiologică demarată la nivelul instituției în legătură cu un alt muncitor al Serviciului de Ambulanță Brașov, depistat pozitiv cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acel moment, autoritățile au identificat șapte contacți direcți. Printre oamenii care au avut contact cu pacientul s-ar fi aflat și doi medici din instituție.

Conform protocolului, medicul a continuat să își facă treaba și a mers în misiuni până la aflarea rezultatului testului. Instituția a primit oficial rezultatele vineri. Cei doi medici au ieșit negativ, s-ar fi indicat în primă fază. S-a stabilit că cei doi angajați ai sistemului sanitar nu sunt contaminati și își pot vedea de viața profesională și personală.

ADVERTISEMENT

Totuși, unul dintre ei, a fost suspicios și a verificat personal, la Direcția de Sănătate Publică Brașov, rezultatul testului. A primit același răspuns conform căruia totul era normal și putea să lucreze mai departe.

Răsturnarea de situție s-a produs după alte două ture lucrate când cei de la Direcția de Sănătate Publică Brașov au sunat la șeful ambulanței și i-au transmis că, de fapt, omul e pozitiv și că undeva s-a produs o eroare.

ADVERTISEMENT

Din păcate o astfel de eroare poate avea repercursiuni uriașe. O greșeală de acest gen este impardonabilă și poate afecta multe vieți. Ministrul Sănătății a cerut un control la DSP Brașov.

 

ADVERTISEMENT