News

Medic de gardă, filmat când se juca pe telefon. Pacienții s-au revoltat pentru că erau lăsați să aștepte. Video

Un bărbat ajuns la Spitalul de Urgență din Huși a fost amenințat de un medic că va fi trimis la alt spital, dacă este „obraznic”.
27.05.2023 | 17:59
Medic de garda filmat cand se juca pe telefon Pacientii sau revoltat pentru ca erau lasati sa astepte Video
Medicul a fost filmat când se juca pe telefon/ Foto: Facebook - Ciprian Gavriliță
ADVERTISEMENT

Un medic de la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Castroian din Huşi a intrat într-o altercație verbală cu un pacient care-i reproșa că se joacă pe telefon, în timp ce persoanele care aveau nevoie de asistență medicală erau lăsate să aștepte, informează News.ro.

Bărbatul care a filmat-o pe doctoriță le-a amintit cadrelor medicale că așteaptă de o oră să fie tratat pentru rana suferită la mână, răspunsul primit fiind că trebuie să mai aștepte. „Cât să aştept, doamnă? Mi-a sărit buricul la deget! Spuneţi ceva, cine mă preia, care e problema, păi stăm aşa?”, i-a răspuns o asistentă.

ADVERTISEMENT

În acel moment a intervenit și medicul care l-a luat la rost pe pacientul nemulțumit. „Ia ascultaţi aicea! Vrei să te trimit acu la alt spital? Totdeauna trebuie să aşteptaţi!. Şi eu, când mă duc, aştept medicul, da? Aşteptaţi că nimeni nu este, nu…”, îi spune doctoriţa.

Când bărbatul i-a spus că așteapt de mai multe vreme să fie tratat, medicul i-a răspuns: „Poţi să aştepţi şi trei ore! Eu am plecat la şapte şi am intrat la patru dimineaţa la consultaţie. Să te intereseze. La rând!

ADVERTISEMENT

Disputa nu s-a terminat aici întrucât pacientul i-a reproșat femeii că se juca pe calculator, aceasta replicând că a trebuit să se ocupe de transferul unei alte paciente către un spital din Iași, despre care a spus că s-a intoxicat și este în pericol de moarte.

Ascultă, dacă eşti şi obraznic, atunci te trimit şi în altă parte! Eu am vorbit pentru ea! Noi trebuie să trimitem un bolnav care trebuie să plece la Iaşi. După aia, îi luăm pe fiecare, la rând”, a spus medicul.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, aceasta a făcut și o referire la „culoarea” bărbatului, însă acesta i-a răspuns pe un ton civilizat: „Și noi suntem salariaţi asiguraţi”. De altfel, bărbatul a vorbit tot timpul pe un ton normal, fără să folosească cuvinte jignitoare.

În schimb, medicul pare să fi clacat nervos pentru că pe finalul clipului se aude cum vociferează: „Te rog frumos, termină! Termină! Vrei să chem Poliţia? Da, joc, sigur că da!”. Imaginile din clip arată că medicul este o femeie în vârstă, aflată într-un scaun cu rotile.

ADVERTISEMENT