News

Medic din Buzău, reținut după ce ar fi luat mită pentru operația unui copil. Doctorul, prins în flagrant

Un medic ORL din Buzău a fost reținut după ce ar fi luat mită pentru operația unui copil. Doctorul a fost prins în flagrant.
12.04.2023 | 16:22
Medic din Buzau retinut dupa ce ar fi luat mita pentru operatia unui copil Doctorul prins in flagrant
Medic din Buzău, reținut după ce ar fi luat mită. Câți bani a cerut pentru operația unui copil. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un medic din Buzău a fost reținut după ce ar fi încasat mită pentru operația unui copil. Doctorul a fost prins în flagrant. Vorbim de un cadru medical cunoscut în județ, cu mare experiență

Medic din Buzău, reținut după ce ar fi luat mită. Câți bani a cerut pentru operația unui copil

În cursul zilei de marți, 11 aprilie, medicul buzoian a fost prins în timp ce primea mită de la un pacient. Din informațiile oferite de presa locală, flagrantul i-a fost organizat doctorului Viorel Romeo Chioașcă.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 67 de ani, acesta este un medic primar ORL de la Spitalul CFR din municipiul Buzău. Deși acesta avea vârsta pensionării, el a continuat să profeseze din cauza crizei de medici din județ.

În urmă cu 24 de ore, experimentatul doctor a fost reținut după ce i-ar fi cerut suma de 1.500 de lei mamei unui adolescent de 16 ani, scrie publicația Știri de Buzău. Minorul avea nevoie urgentă de o operație chirurgicală de deviație de sept. Banii în cauză au fost găsiți de oamenii legii asupra medicului.

ADVERTISEMENT

Minorul care avea nevoie de operație provine dintr-o familie din zona rurală, cu greutăți financiare. Părinţii nu aveau de suma de bani necesară. După ce li s-a cerut această sumă, ei au sunat la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Astfel, ofițerii împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au organizat flagrantul, marți, 11 aprilie. Întreaga acțiune a fost coordonată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Buzău. Totul s-a petrecut la unitate medicală de pe Bulevardul Republicii, care este subordonată Regionalei CFR Galați.

ADVERTISEMENT

Medicul află miercuri dacă va fi arestat preventiv

Miercuri, 12 aprilie, medicul Viorel Chioașcă a ajuns în fața judecătorilor pentru stabilirea unei măsuri preventive. În jurul orei 11.30, specialistul ORL a fost scos din sediul Parchetului și transportat la instanță. În următoarele ore, oamenii legii vor anunța decizia luată în cazul cadrului sanitar.

În debutul acestui an, un alt cunoscut medic, dar din Braşov a fost condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare. Acesta a fost prins luând şpagă. Chirurgul Sorin Baloş ar fi fost surprins de anchetatori în flagrant, în timp ce primea 8.000 de lei de la rudele unui pacient operat.

ADVERTISEMENT

În cazul său, flagrantul a avut loc la începutul lunii noiembrie, în anul 2021, într-o clinică privată din Braşov. De notat că decizia judecătorilor de la Tribunalul Braşov nu este definitivă.

ADVERTISEMENT