News

Medic din Craiova, acuzat că ar fi responsabil de moartea a patru pacienți. Chirurgul, pus sub control judiciar. Update

Un medic de 46 de ani din Craiova este acuzat că ar fi responsabil de moartea a patru pacienți. Cadrul sanitar a fost reținut de poliție.
11.04.2023 | 21:39
Medic din Craiova acuzat ca ar fi responsabil de moartea a patru pacienti Chirurgul pus sub control judiciar Update
Caz grav la Craiova: medic de 46 de ani, reținut după moartea a patru pacienți. Ce le-a făcut victimelor. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT
11-04-2023
18:47

Medicul Alin Demetrian, pus sub control judiciar pentru 60 de zile

Medicul din Craiova reținut inițial de Poliție sub acuzația că ar fi cauzat moartea a patru pacienți în urma unor intervenții chirurgicale a fost pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova precizează că, ”s-a stabilit că la data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă necondiționată”.

Chirurgul este suspect pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal.

Cât timp se va afla sub control judiciar, medicul din Oltenia nu are dreptul de a-și desfășura activitatea de medic chirurg, nici în unitățile medicale publice nici în cele private, arată Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Un medic din Craiova a fost reținut de polițiști, fiind acuzat că ar fi responsabil de moartea a patru pacienți. Victimele acestuia ar fi suferit intervenții de prelevare de probe biopsice.

Caz grav la Craiova: medic de 46 de ani, reținut după moartea a patru pacienți. Ce le-a făcut victimelor

Luni, 10 aprilie, polițiștii din județul Dolj au reținut un medic de 46 de ani. Acesta este suspectat de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă. Conform IPJ Dolj, doctorul ar fi responsabil pentru decesul a patru pacienți.

ADVERTISEMENT

Oamenii care au ajuns pe mâna cadrului medical din Oltenia ar fi încetat din viață în urma unor intervenţii chirurgicale. E vorba de prelevarea de probe biopsice.

Vizat de anchetă este un fost director al Spitalului Județean Craiova, medic chirurg. Acesta a fost, până în urmă cu câteva luni, șef de secție la același spital. Anchetatorii spun că medicul, angajat la secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean Craiova, a efectuat patru operații de prelevare de probe biologice (biopsii) în urma cărora pacienții au decedat.

ADVERTISEMENT

Victimele sale sunt doi bărbați, de 76 și 77 de ani din Craiova și comuna Plenița, Dolj, și două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu. ”În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă.

A fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj, într-un comunicat. În continuare, medicul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive.

ADVERTISEMENT

Reacția spitalului din Craiova în urma acestei anchetei

Interesant este faptul că cei din conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova nu au cunoștință despre acest caz. Unitatea medicală spune că nu a fost informată despre acestă anchetă.

”În mod oficial, SCJU nu a fost informat despre măsurile dispuse într-o astfel de anchetă. Este o surpriză pentru noi, nu țin minte sa fi existat astfel de acuzaţii.

ADVERTISEMENT

Însă spitalul nu este nici organ de anchetă, nici comisie de malpraxis, astfel încât nu ne putem pronunța cu privire la acuzații și nu putem emite vreo sentința. Nu putem decât să lăsăm organele abilitate să cerceteze și să punem la dispoziție documentele solicitate”, a trasmis conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova, pentru GDS.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: