News

Medic din România, trimis în judecată pentru vaccinare la chiuvetă. E acuzat că ar fi luat mită de aproape 1.000 de ori

Un medic din România este acuzat de DNA că ar fi luat mită de aproape 1.000 de ori pentru pentru vaccinare la chiuvetă împotriva Covid-19.
13.02.2023 | 16:35
Medic din Romania trimis in judecata pentru vaccinare la chiuveta E acuzat ca ar fi luat mita de aproape 1000 de ori
Medic din Dolj, acuzat că a luat mită de aproape 1.000 de ori pentru a atesta în fals vaccinarea anti Covid-19. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Intensitatea pandemiei de Covid-19 precum și cea a procesului de imunizare anti-Covid au trecut de ceva vreme. În ciuda acestui aspect, cazurile de vaccinare în fals din ultimii doi ani continuă să fie aduse în atenția opiniei publice de către oamenii legii.

Medic din Dolj, acuzat că a luat mită de aproape 1.000 de ori pentru a atesta în fals vaccinarea anti Covid-19

Direcția Națională Anticorupție anunță, într-un comunicat, că un medic de familie din județul Dolj ar fi luat mită de aproape 1.000 de ori pentru a vaccina în fals împotriva Covid-19, în perioada 2021 – 2022.

ADVERTISEMENT

În acest sens, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au anunțat, luni, că au dispus trimiterea în judecată a doctoriței Vatan Venera Ecaterina, la data faptelor medic de familie în judeţul Dolj.

Din referatul procurorilor aflăm că acest cadru medical ar fi săvârșit infracțiunile în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022. Femeia ar fi primit bani de la 926 de persoane pentru a le elibera adeverințe de vaccinare. Medicul ar fi cerut 200 lei pentru fiecare adeverință, susțin procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

”În perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, inculpata Vatan Venera Ecaterina, în calitate de medic de familie, autorizat să efectueze şi activitatea de vaccinare antiCOVID-19, beneficiind de ajutorul mai multor persoane, printre care şi cele două cercetate în prezenta cauză, ar fi pretins şi primit mai multe sume de bani, de la un număr de 926 persoane cărora le-a facilitat obţinerea adeverinţelor de vaccinare antiCovid 19/certificat de vaccinare anticovid, fără ca acestea să se fi vaccinat efectiv”, a transmis DNA.

La finalul acestui proces de vaccinare la chiuvetă, doctorița s-ar fi ales cu un profit impresionant: peste 185.000 de lei. Acestor bani li s-au adăugat și cei pe care statul îi acorda cadrelor medicale implicate în procesul de imunizare anti-Covid 19.

ADVERTISEMENT

”În afară de banii primiți în modalitatea de mai sus, inculpata Vatan Venera Ecaterina ar fi solicitat și ar fi obținut de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, contravaloarea administrării vaccinului în cazul celor 926 persoane, primind de la instituția respectivă suma totală de 37.720 lei”, potrivit DNA.

Medicul din Dolj, plasat sub control judiciar

DNA mai informează că în această cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Astfel, Casa de Asigurări de Sănătate Dolj şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj s-au constituit părţi civile cu suma totală de 56.720 lei.

ADVERTISEMENT

Acest dosar a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. DNA precizează că, anterior, în cauză au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu patru persoane (intermediari).

Doctorița din Dolj este cercetată sub control judiciar. Alte două persoane fizice sunt cercetate în stare de libertate. Acestea sunt acuzate de comiterea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, în formă continuată și complicitate la fals informatic, în formă continuată.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori