Sport

Situație incredibilă în fotbalul din Anglia. Medicul lui Middlesbrough a salvat doi fani în decurs de 3 luni

Medicul echipei Middlesbrough este un adevărat erou în Anglia după i-a salvat viața unui fan la meciul cu Blackburn Rovers și asta la 3 luni după a intervenit decisiv pentru a-l scăpa de la o tragedie pe un alt suporter.
25.01.2022 | 15:09
Situatie incredibila in fotbalul din Anglia Medicul lui Middlesbrough a salvat doi fani in decurs de 3 luni
ADVERTISEMENT

Doctorul Tom Prichard a fost primul care a ajuns la spectatorul căruia i s-a făcut rău pe stadionul Ewood Park la întâlnirea de luni seară.

Interesant este faptul că în dimineața următoarei zile după intervenția salutară avută la partida din Championship, acesta a intrat în tura de 12 ore de la Spitalul Universitar din North Tees.

ADVERTISEMENT

Doi fani englezi, salvați de la moarte de medicul lui Middlesbrough

Conform The Sun, medicul asistent al echipei Middlesbrough, Tom Prichard, a fost primul care a ajuns la fanul care i s-a făcut rău, fiind urmat de fizioterapeutul lui Blackburn, Adam Reed, și de doctorul șef al lui ”Boro”, Chris Moseley.

Un suporter în vârstă s-a prăbușit în tribună la mijlocul reprizei secunde a meciului din etapa a 28-a din Championship, câștigat de Blackburn cu 1-0, iar cel care i-a acordat primele îngrijiri a fost Tom Prichard, care astfel a împiedicat o tragedie.

ADVERTISEMENT

”Blackburn Rovers are plăcerea să anunțe că domnul în vârstă care a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente în timpul meciului cu Middlesbrough se află acum într-o stare stabilă în spital. Suporterul nostru, care era situat în partea inferioară a tribunei Jack Walker, s-a îmbolnăvit la jumătatea reprizei secunde”, se arată într-un comunicat al clubului Blackburn.

Suporterul este în afara oricărui pericol

”Rovers dorește să mulțumească în mod special reprezentanților departamentului medical de la Middlesbrough, care au fost primii la fața locului și care au reușit să repornească respirația suporterului, precum și personalului medical din cadrul clubului nostru.

ADVERTISEMENT

După ce şi-a recăpătat cunoştinţa, suporterul a fost dus cu ambulanţa la spital, unde se află stabil și în afara oricărui pericol. Gândurile noastre rămân cu el și familia lui și sperăm că el își va reveni complet și rapid”, a mai scris clubul Blackburn.

Eroul de pe St. James’ Park

Acest incident vine la doar trei luni după ce doctorul Tom Prichard i-a salvat viața unui suporter al echipei Newcastle în timp ce asista ca spectator la partida cu Tottenham Hotspur din Premier League. Fanul a suferit un stop cardiac în timpul jocului, iar medicul aflat în imediat apropiere, a sărit și i-a făcut manevre de resuscitare care s-au dovedit în cele din urmă cruciale.

ADVERTISEMENT

”Este un lucru pe care îl văd destul de des la serviciu, dar nu am mai avut o astfel de intervenție în afara spitalului până acum. A fost un domn în vârstă așezat pe scaune în stop cardiac.

A fost destul de norocos, pentru că foarte repede a sosit un medic de terapie intensivă, a sosit un cardiolog și am putut să-l aducem înapoi la viață. Când m-am întors la locul meu, habar n-aveam că meciul a fost oprit. M-am concentrat doar pe ceea ce se întâmpla.

Când mă întorceam la locul meu după intervenție, 10.000 de fani au început să mă strige eroul și a fost unul dintre cele mai bune momente din viața mea”, a declarat Prichard după intervenția avută la stadionul St. James’ Park.

ADVERTISEMENT
Tags: