News

Mai mulţi medici de la Marius Nasta, acuzaţi că cereau şpagă în schimbul operaţiilor. Procorurii DNA au descins la Institut

Au loc percheziții în mai multe cabinete medicale, birouri, dar și la adresele unor angajați. Sunt acuzații de luare de mită.
20.09.2023 | 11:46
Mai multi medici de la Marius Nasta acuzati ca cereau spaga in schimbul operatiilor Procorurii DNA au descins la Institut
Mai mulţi medici de la Marius Nasta, acuzaţi că cereau şpagă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai mulţi medici de la Marius Nasta sunt acuzați că cereau șpagă pacienților în schimbul operațiilor. În această dimineață, procurorii DNA au descins la Institut. Sunt efectuate percheziții în mai multe cabinete.

Medici de la Marius Nasta, acuzaţi că cereau şpagă

Vizate ar fi mai multe cadre medicale, dar și anesteziști, potrivit Digi 24. Se pare că aceștia ar fi luat mită pentru a face operații. Printre medicii respectivi s-ar afla și personal al Universității de Medicină și Farmacie din București.

ADVERTISEMENT

Perchezițiile ar avea loc atât la spital, cât și la locuințele unor doctori. Acest dosar, care vizează fapte de corupție, este instrumentat de Direcția Generală Anticorupție și de Parchetul Tribunalului București.

„Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie efectuează, miercuri, percheziţii la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, într-un dosar de corupţie”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

De altfel, managerul Institutului, Beatrice Mahler, a confirmat această informație. Amintim că în 2021 chiar aceasta a anunțat oamenii legii după ce a aflat că un angajat al unității medicale a luat mită pentru o operație.

Percheziții la Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti

La începutul acestei săptămâni au avut loc percheziții și la Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), tot într-un dosar de corupție. DNA cercetează încheierea anumitor contracte de achiziție publică.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest aspect, anchetează și cum au fost făcute anumite numiri în funcții de conducere în spitale din Capitală. Printre cei cercetați sunt Cristian Plută, director general adjunct ASSMB și George Mirel Cristescu, managerul Spitalului Colentina.

Cel din urmă i-ar fi dat lui Cristian Plută 20.000 de euro pentru a interveni să fie numit manager interimar la Spitalul Colentina din Bucureşti. În acest sens, Plută ar fi formulat o propunere către Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Faptele au fost comise în perioada aprilie-august 2023. De altfel, Cristian Plută ar fi primit „peste 300.000 de lei de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al companiei SC PALEX CONSTRUCTII INSTALATII SRL, sume corespunzătoare procentului de 5% din valoarea facturilor plătite de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București în baza Acordului cadru între ASSMB și asocierea ALPHA MAX BUILD-AVISION STRATEGY CONSULTING pentru lucrări de construcții.”, susține DNA.

 

 

ADVERTISEMENT