News

Medicamentele pentru slăbit, sub lupa UE. Agenția Europeană pentru Medicamente reexaminează rapoartele despre gândurile suicidare

Medicamentele pentru slăbit intră în vizorul UE. Agenția Europeană pentru Medicamente va reexamina rapoartele sale cu privire la tendințele suicidare cu medicamente pentru slăbit sau pentru diabet.
09.04.2024 | 14:57
Medicamentele pentru slabit sub lupa UE Agentia Europeana pentru Medicamente reexamineaza rapoartele despre gandurile suicidare
Medicamentele pentru slăbit, sub lupa UE Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

În cursul acestei săptămâni un comitet din cadrul Agenției Europene pentru Medicamente se va întruni pentru a analiza o serie de rapoarte despre gândurile suicidare în urma administrării medicamentelor pentru diabet și pentru slăbit, scrie Reuters.

Ozempic de la Novo Nordisk, în vizorul UE

Potivit agendei prezentate de reprezentanții Agenției Europene pentru Medicamente, în cursul zilei de luni, în vizorul autorităților europene a intrat medicamentul Ozempic de la Novo Nordisk (NOVOb.CO).

ADVERTISEMENT

Experții din cadrul agenției pentru medicamente au început, încă din cursul anului 2023, să reexamineze medicamentele destinate pierderii în greutate și diabetului, cunoscute sub numele de agoniști ai receptorilor GLP-1.

Măsura a fost luată, după ce autoritatea de reglementare a sănătății din Islanda a anunțat că trei persoane sau gândit să își pună capăt zilelor sau să se mutileze cu Ozempic, un medicament pentru diabet produs de Novo Nordisk, dar și cu Saxenda, un tratament pentru pierderea rapidă în greutate.

ADVERTISEMENT

După ce numărul cazurilor de acest fel a crescut în ultimle luni, autoritatea de reglementare a UE a decis să revizuiască o serie de tratamente precum: Rybelsus, Saxenda, Victoza și Xultophy de la Novo Nordisk, Ozempic și Wegovy.

La începutul acestui an, specialiștii din cadrul Food and Drug Administration (FDA) din SUA au realizat o studiu în care au subliniat că nu au descoperit nicio asociere între aceste medicamente și tendințele suicidare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ei au avertizat că având în vedere datele imitate pe care le aveau în momentul respectiv, nu pot să elimine complet riscurile.

Medicii spun că agoniștii receptorilor GLP-1 au fost dezvoltați pentru a-i ajuta pe pacienții cu diabet să își cotroleze nivelul de glucoză din corp.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceștia au și un efect de încetinire a digestiei, dar și de reducere a senzației de foame. Din această cauză foarte multe persoane care au vrut să scape de kilogramele în plus au apelat la medicamente precum Ozempic.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni