Life

Medicamentul fără de care să nu pleci în vacanță. Farmaciștii au dezvăluit ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

Medicamentul fără de care să nu pleci în vacanță. Fie că este la mare sau la munte, nu ar trebui să îți lipsească din geantă.
16.06.2023 | 10:09
Medicamentul fara de care sa nu pleci in vacanta Farmacistii au dezvaluit ce nu trebuie sati lipseasca din bagaj
Medicamentul fără de care să nu pleci în vacanță. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este medicamentul fără de care nu ar trebui să pleci în vacanță. Ce nu trebuie să îți lipsească niciodată din bagaj, conform farmaciștilor.

Medicamentul fără de care să nu pleci în vacanță

Lista de cumpărături pentru vacanță ar trebui să conțină și medicamente. Nu se știe peste ce situații neprevăzute dăm când plecăm de acasă, așa că ar trebui să avem măcar câteva lucruri la noi.

ADVERTISEMENT

Conform unui farmacist, nu trebui să uităm să luăm la noi Paracetamol sau Ibuprofen. Medicamentul fără de care să nu pleci în vacanță este unul de dureri.

De asemenea, pentru persoanele cu alergii ar trebui să existe mereu în bagaj și medicamente antihistaminice. Și probioticele sunt foarte importante atunci când plecăm în călătorie, conform Observator.

ADVERTISEMENT

Ce alte medicamente nu trebuie să ne lipsească

Și niște pliculețe împotriva diareei pot fi de mare folos, la fel cum sunt și sărurile de hidratare. Cam acestea sunt toate medicamentele pentru multe dintre situațiile neprezăvute care pot apărea în vacanță.

„Să nu uităm de un antihistaminic la noi. Nu ar trebui să uităm probiotice, care ne ajută să ne refacem flora naturală, putem să avem şi nişte pliculeţe care sunt antidiareice.

ADVERTISEMENT

De rezervă tot timpul Paracetamol sau Ibuprofen, săruri de hidratare”, a transmis Beatrice Speteanu, farmacist.

Deși nu face parte din categoria medicamente, și protecția solară este extrem de importantă. Aceasta nu ar trebui în niciun caz să ne lipsească nici din rutina zilnică, dar mai ales din vacanță.

ADVERTISEMENT

Aceasta trebuie reaplicată constant pentru a ne proteja de razele nocive ale soarelui. De asemenea, ea trebuie să aibă factor de protecție mare pentru a fi siguri că nu o să ne ardem pielea de la atâta expunere la soare.

Un alt medicament care ar putea fi util este pentru persoanele care au rău de mișcare. Acestea ar trebui să ia Emetestop sau Emetin Forte. Și niște medicamente pentru constipație pot fi o idee bună dacă te confrunți cu această situație în vacanță.

ADVERTISEMENT
Tags: