News

Medicii italieni anunță că au un tratament pentru coronavirus. Testarea va începe chiar din această lună

16.04.2020 | 18:41
Medicii italieni anunta ca au un tratament pentru coronavirus Testarea va incepe chiar din aceasta luna
ADVERTISEMENT

Medicii italieni anunță că au un tratament pentru coronavirus și speră ca pe baza acestuia să reușească să stopeze din intensitatea pandemiei pe teritoriul țării.

Medicii italieni anunță că au un tratament pentru coronavirus. Testarea va începe chiar din această lună

Săptămâni consecutive, Italia a fost epicentrul pandemiei de coronavirus la nivel mondial, cu cifre uriașe ale infectărilor și ale deceselor înregistrate în rândul populației.

ADVERTISEMENT

Medicii italieni, greu loviți de acest val epidemic, încearcă acum să profite de persoanele vindecate de Covid-19 și să dezvolte un tratament prin care să stopeze efectul nociv al bolii.

În acest moment, Italia își pune mari speranțe în folosirea plasmei sanguine a supraviețuitorilor Covid-19 pentru a-i ajuta pe cei care sunt acum în spitale, scriu americanii de la CNN.

ADVERTISEMENT

În Italia sunt peste 3.000 de persoane aflate în stare critică în spitale, iar folosire plasmei sanguine provenită de la supraviețuitorii de Covid-19 ar putea reprezenta un ajutor fundamental.

Virologul Fausto Baldanti de la Spitalul Universitar din Pavia, Lombardia, oferă o veste bună și spune că cei care au fost vindecați sunt dispuși să ajute. ”Am avut o epidemie atât de mare, încât acum avem mulți potențiali donatori”, a spus medicul, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Persoanele vindecate de coronavirus dezvoltă anticorpi

Ani întregi, în medicină s-a folosit plasmă sau chiar sânge integral de la pacienții recuperați pentru a trata nou infectați cu anumite boli. Întrucât persoanele care scapă de coronavirus dezvoltă anticorpi, se mizează pe faptul că aceștia pot fi mutați la victimele cu Covid-19.

”Practic, persoanele care se recuperează după infecție sau care au fost testate pozitiv, dar nu au avut niciodată simptome, dezvoltă anticorpi în plasma sanguină. Acești anticorpi pot fi transferați la o altă victimă și ar putea ajuta la neutralizarea virusului.”, mai spune virologul din Lombardia.

ADVERTISEMENT

Prezența anticorpilor poate însemna că o persoană are cel puțin o anumită imunitate – deși experții nu sunt siguri cât de puternică poate fi imunitatea sau cât va dura. Directorul general al Centrului Național al Sângelui din Italia speră să aibă un test pregătit în câteva săptămâni.

”Ar trebui să avem un examen serologic (test de sânge) care să fie aprobat pentru a testa dacă cineva are anticorpi până la sfârșitul lunii aprilie. Vom începe să selectăm primii donatori până la sfârșitul lunii”, a declarat Giancarlo Maria Liumbruno pentru CNN.

ADVERTISEMENT