News

Medicul Cristian Paleru de la “Marius Nasta”, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. A fost de acord să-i fie confiscată averea

Medicul Cristian Paleru de la "Marius Nasta", anchetat pentru luare de mită, a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
12.02.2024 | 15:23
Medicul Cristian Paleru de la Marius Nasta condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare A fost de acord sai fie confiscata averea
Medicul Cristian Paleru de la "Marius Nasta", condamnat la închisoare cu suspendare. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Medicul Cristian Paleru de la “Marius Nasta” a primit trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care era cercetat pentru infracțiunea de luare de mită. Chirurgul a semnat un acord de recunoaștere cu procurorii.

Cristian Paleru de la “Marius Nasta”, condamnat la închisoare cu suspendare

Mai exact, Cristian Paleru a declarat că a primit 32 de șpăgi de la pacienți sau familiile acestora și a fost de acord să-i fie confiscată averea. Vorbim de suma de 709.944 lei, potrivit instanței de judecată.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicul nu va avea dreptul să își exercite profesia în sistemul public de sănătate din România pentru 2 ani și 6 luni. „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu inculpatul Paleru Cristian. (…)

Condamnă pe inculpatul Paleru Cristian la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (…) (32 de acte materiale). Interzice inculpatului exercitarea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta.

ADVERTISEMENT

Respectiv cea de medic în sistemul public de sănătate de pe teritoriul României pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 3 ani,”, se arată în decizia instanței.

Hotărârea vine la o săptămână după ce un medic rezident de la „Marius Nasta”, anchetat în același dosar, a fost condamnat tot la închisoare cu suspendare. Este vorba despre Jan Palade, expert în chirurgie toracică.

ADVERTISEMENT

Medicul rezident Jan Palade a primit doi ani cu suspendare

La fel ca în cazul lui Cristian Paleru, Jan Palade a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. În urma acestuia, a primit doi ani cu suspendare.

Amintim că în acest caz a fost cercetat și medicul Cornel Petreanu. Aceasta a murit în octombrie 2023, în urma unui accident rutier. Petreanu a intrat cu autoturismul într-un cap de pod, pe DN 1, la ieșirea din Otopeni. Anchetatorii bănuiesc că s-a sinucis.

ADVERTISEMENT

În septembrie anul trecut, cei trei medici au fost arestați, în urma perchezițiilor desfășurate de oamenii legii la locuințele lor. În casa chirurgului Cornel Petreanu a fost găsită suma de 50.000 de euro.

 

 

ADVERTISEMENT