Medicul Monica Pop: Spitalele de campanie sunt goale. Am informații că nu există bolnavi acolo

Georgiana Dicu   
în HotNews
29/10/2020, 13:00
Medicul Monica Pop: Spitalele de campanie sunt goale. Am informații că nu există bolnavi acolo
Monica Pop Sursa foto: Facebook

Oftalmologul Monica Pop susține că are informații pe surse, potrivit cărora spitalele de campanie dedicate bolnavilor de COVID-19 ar fi goale.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, context în care managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București s-a întrebat cum sunt gestionate aceste unități sanitare, “care au fost plătite din banii acestui popor”.

Intervenția medicului a avut loc în contextul unei discuții legate de cifrele record ale pandemiei de coronavirus înregistrate miercuri în România.

Monica Pop: Ce se întâmplă cu spitalele de campanie?

Potrivit specialistului în oftalmologie, în aceste spitale de campanie există și paturi de terapie intensivă care nu sunt folosite, iar aceste unități sanitare ar trebui utilizate pentru tratarea cazurilor asimptomatice și ușoare.

Eu întreb de câteva zile şi nimeni nu mi-a răspuns: ce se întâmplă cu spitalele de campanie, pentru că acolo sunt şi secţiuni mici de Terapie Intensivă, câţi bolnavi sunt acolo, dacă sunt bolnavi? Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi acolo. Atunci, pentru care motiv au fost făcute spitalele de campanie şi a costat fiecare dintre ele câteva milioane de euro? Eu consider, şi aşa aş fi făcut, dacă aveam această posibilitate, aş fi pus toţi bonavii asimptomatici sau cu simptome uşoare numai în spitalele de campanie şi lăsam spitalele cu aparatură performantă să fie pentru cazurile grave.” 

Managerul Spitalului de Oftalmologie a mai susținut că poporul are dreptul să știe cum sunt gestionate spitalele de campanie și de ce nu sunt bolnavi acolo.

“De ce au stat goale? Şi acum sunt goale, eu aşa ştiu. Trimiteţi pe cineva la Otopeni, să vedem câţi bolnavi sunt acolo. Mi se pare inadmisibil. Nu ştiu sigur, dar dacă e adevărat – şi ştiu de la medici că nu sunt bolnavi acolo, nici acolo, nici în altă parte – atunci de ce au fost construite? Toată lumea cred că vrea să ştie cum au fost gândite, pentru că trebuia o pregătire din start, nu trebuia să aşteptăm să fie numărul acesta impresionant de infectaţi. Dar vreau să ştiu cum sunt gestionate aceste spitale de campanie, care au fost plătite din banii acestui popor, deci din banii noştri. Şi avem dreptul să ştim ce se întâmplă cu ele şi de ce nu sunt bolnavi acolo şi din care motiv nu se folosesc secţiile de ATI din aceste spitale de campanie

Închide ×