News

Medicul Vasi Rădulescu: Cine nu crede în vaccin, dar apelează la ivermectină, sunt de „noaptea minții”

28.01.2021 | 11:39
Medicul Vasi Radulescu Cine nu crede in vaccin dar apeleaza la ivermectina sunt de noaptea mintii
ADVERTISEMENT

Medicul Vasi Rădulescu vine cu informații suplimentare în controversele privind ivermectina. El este de părere că oamenii care nu cred în vaccin, dar sunt dispuși să apeleze la acest medicament „sunt de noaptea minții”.

În ultimele zile au apărut o mulțime de păreri pro și contra utilizării acestui antiparazitar în tratarea infecției cu SARS – CoV – 2. Medicii, dar și persoanele publice, precum Gigi Becali, și-au dat cu părerea despre eficiența acestui tratament în lupta împotriva pandemiei.

ADVERTISEMENT

Informațiile distribuite în spațiul public au făcut ca unii oameni să achiziționeze acest medicament, pentru o eventuală tratare la domiciliu, în cazul contactării virusului. Vasi Rădulescu, într-o postare pe Facebook, atrage atenția că, deși sunt și efecte pozitive ale acestei substanțe, ce nu pot fi negate, nu au fost suficient studiate efectele adverse, mult mai puțin decât în cazul vaccinului, lucru care ar trebui să atragă atenția în cazul renunțării la ser în favoarea ivermectinei.

Medicul Vasi Rădulescu: Cine nu crede în vaccin, dar apelează la ivermectină, sunt de „noaptea minții”

Medicul apreciază că sunt binevenite câteva precizări cu privire la ivermectină, „mai ales când acest medicament a început să fie vânat de cei ce vor să se vindece la domiciliu de Covid-19, că așa au citit pe internet”.

ADVERTISEMENT

„Aveți mare grijă cu astfel de informații, tratamente, leacuri-minune! Nu numai că nu vă vor face bine, dar vă pot face mult rău!”, avertizează Vasi Rădulescu.

Specialistul subliniază că ivermectina este un antiparazitar și afrimă că poate fi util și în tratamentul oamenilor, nu doar cel al animalelor. El amintește că s-a acordat un premiu Nobel pentru descoperirea acestuia.

ADVERTISEMENT

Totuși, doctorul face câteva precizări cu privire la pericolul la care oamenii se pot expune. „Ivermectina poate da reacții adverse severe, mai ales la nivel central, adică în creier” anunță acesta.

„Au apărut niște discuții despre un efect antiviral (ne interesează pentru că Sars-Cov2 este virus și, dincolo de vaccinuri, antiviralele eficiente ar reprezenta un progres uriaș) al ivermectinei, dar studiile au fost, atenție, in vitro, și oricum la doze mari. Rezultatele sunt împărțite, nu există nicio dovadă solidă că medicamentul funcționează în Covid-19. Studii in vivo, adică la oameni, nu există. Iar dozele mari ridică riscul reacțiilor adverse” , a adăugat Vasi Rădulescu.

ADVERTISEMENT

El a mai amintit că nicio organizație de reglementare a medicamentelor nu recomandă utilizarea acestui medicament, dar și că tratarea infecției cu Covid-19 se face sub supravegherea medicilor. Medicul conchide afirmând că „cei care spun că nu cred în vaccinuri pentru că nu sunt studiate suficient, dar apelează la ivermectină, care chiar e puțin spre deloc studiată în Covid-19, fac parte din ceea ce numim ‘noaptea minții’”.

ADVERTISEMENT