News
notix pixel id

Medicul Virgil Musta, anunț îngrijorător: „O persoană care s-a vindecat de coronavirus se poate reinfecta cu o mutație a acestuia”

30.07.2020 | 22:31
Medicul Virgil Musta, anunț îngrijorător: „O persoană care s-a vindecat de coronavirus se poate reinfecta cu o mutație a acestuia”
Medicul Virgil Musta avertizează că există riscul reinfectării cu noul coronavirus, din cauza mutațiilor pe care acesta le-a suferit. Sursa foto: Stirile Pro TV
ADVERTISEMENT

Mutațiile pe care le suferă virusul SARS-COV-2 pot influenţa în diferite moduri atât evoluţia bolii, cât și pe cea a contagiozităţii, mai ales în situația în care sunt majore. Cu alte cuvinte, potrivit medicului Virgil Musta, nici persoanele care au fost deja infectate și s-au vindecat nu pot răsufla ușurate.

Există, practic, riscul să se reinfecteze o altă mutație a acestui agent patogen și să manifeste simptome mult mai severe dacă mutația respectivă aduce modificări majore în patogenia bolii. De aceea, trebuie să fie extrem de precauți și să respecte cu sfințenie nu doar distanțarea fizică, ci și toate celelalte măsuri impuse de autorități.

Explicaţiile medicului timișorean vin în contextul în care Adrian Streinu Cercel s-a arătat sceptic în privința șanselor ca virusul să iasă curând din circulație. Potrivit managerului Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, am avut de-a face până acum cu nu mai puțin de 38 de mutații ale SARS-COV-2, majoritatea asociind „un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc”.

ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta avertizează: persoanele vindecate de coronavirus se pot reinfecta, din cauza mutațiilor majore pe care acesta le-a suferit

Faptul că virusul suferă mutații poate influență în mai multe feluri evoluția bolii, contagiozitatii, poate influenţa modul de imunizare în această boală, modul de transmitere. În consecinţă, mutaţiile îngreunează puţîn lupta noastră cu virusul.

După părerea mea, sunt mutaţii minore, dar oricând pot apărea şi mutaţii majore, care să aducă modificări în patogenia bolii. Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie – nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte.

ADVERTISEMENT

Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc”, a declarat Virgil Musta la România TV.

Adrian Streinu Cercel susține că virusul a suferit până acum 38 de mutații

Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie – nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike.

ADVERTISEMENT

Sunt peste 38 de variante care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris, a declarat managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, precizând faptul că pacienţii care s-au internat până acum în unitatea medicală din București cu alte patologii decât COVID-19 nu s-au infectat cu acest virus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri