News

Medvedev îi jignește pe români după ce UE a cerut Rusiei să returneze tezaurul: „Nu sunt o națiune, ci un mod de viață. Idioți, slabi, nimicuri”

Fostul președinte rus, Medvedev, a reacționat după ce UE a cerut ca tezaurul României să fie returnat. Atac la adresa liderilor europeni.
16.03.2024 | 09:43
Medvedev ii jigneste pe romani dupa ce UE a cerut Rusiei sa returneze tezaurul Nu sunt o natiune ci un mod de viata Idioti slabi nimicuri
Medvedev, acuze dure după ce UE a cerut Rusiei să returneze tezaurul României. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a lansat acuze, drept răspuns la cererea UE ca Moscova să returneze tezaurul României. Cum i-a numit pe liderii europeni?

Reacția lui Dmitri Medvedev, după ce UE a cerut ca tezaurul României să fie returnat de ruși

Rezoluția, care prevede restituirea aurului sechestrat de ruși, a fost votată, joi, 14 martie, în Parlamentul European. Acest lucru  l-a înfuriat pe fostul președinte al Rusiei. Dmitri Medvedev a reacționat în stilul său caracteristic, numind „obrăznicie” votul dat în Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Medvedev afirmă că românii „nu sunt o națiune”, replică preluată dintr-un film rusesc, Brat 2. De asemenea, fostul lider de la Kremlin a insultat liderii europeni. Acesta i-a numit „idioți” și „slabi”.

„Românii, după cum se știe, nu sunt o națiune, ci un mod de viață. Părea că nu ne mai poate surprinde nimic. Liderii europeni – idioți, slabi, nimicuri. Dar nu, ne-au dat un motiv din nou. Vor să returneze aurul României” a scris Dmitri Medvedev pe rețeaua de socializare Vkontakte, echivalentul rusesc al Facebook, conform ProTV.md.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei susține că sovieticii au naționalizat tezaurul României, în 1918, drept „pedeapsă” pentru „comportamentul necorespunzător” al țării noastre. Medvedev mai spune că România ar fi refuzat să achite „datoriile” Imperiului Sovietic.

„România a acceptat acest lucru și apoi a primit de la noi renunțarea la reparațiile pentru perioada sa nazistă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ei bine, acum, din nou, apetitul s-a reînviat la diferiți idioți din Parlamentul European”, susține Medvedev.

ADVERTISEMENT

Maria Zaharova susține că România este datoare Moscovei

Acuzele fostului președinte rus nu s-au oprit aici. Vorbind despre activele Moscovei înghețate de blocul comunitar, Dmitri Medvedev spune că UE a „furat active de 300 de miliarde de dolari de la Rusia”.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a avut o reacție halucinantă. Aceasta susține că România urmărește să treacă de dificultățile economice prin intermediul Rusiei și că, de fapt, țara noastră ar fi datoare Moscovei.

ADVERTISEMENT

Zaharova afirmă că, „potrivit experților”, calculele ar arăta că presupusele datorii ale României față de Rusia depășesc de 20-25 de ori valoarea întregului tezaur românesc. „România încearcă să pună pe umerii Rusiei datoriile sale fantomă vechi de un secol, ca să amelioreze starea dezastruoasă a economiei sale naționale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus.

ADVERTISEMENT
Tags: