Life

Melodia care a rupt topurile în România. Smiley are de ce să fie mândru

Smiley a dat marea lovitură pe plan muzical anul trecut. O melodie care îi aparține artistului a rupt topurile din România și s-a clasat fix pe primul loc.
21.02.2023 | 07:23
Melodia care a rupt topurile in Romania Smiley are de ce sa fie mandru
Piesa lui Smiley care a făcut furori în 2022. Sursă foto: Instagram, captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Smiley este unul dintre cei mai apreciați artiști din România, iar mai toate piesele sale ajung la inimile publicului destul de repede. Mulți dintre noi le fredonăm sau le-am auzit măcar odată și cu siguranță nu le vom uita, având în vedere stilul pe care acesta îl are.

Cea mai ascultată melodie din 2022 îi aparține lui Smiley

O singură piesă avea însă să îi aducă succesul lui Smiley. Aceasta a ajuns pe primul loc în topul celor mai difuzate melodii de la radiourile din România anul trecut, fiind desemnată cea mai ascultată melodie din 2022. Este vorba despre melodia ”Scumpă foc”, cântată de Smiley alături de Juno.

ADVERTISEMENT

Iar pe lângă versurile și linia melodică care au ajuns la inimile publicului, piesa s-a făcut remarcată și cu un videoclip aparte. În prim plan o vedem pe celebra Adelina Pestrițu, iar la doar 8 luni de la lansare, melodia a reușit să adune peste 18 milioane de vizualizări, pe YouTube, un număr destul de impresionant.

Deși mulți nu au fost prea încântați să o vadă pe Adelina Pestrițu în rolul principal al acestui videoclip și spuneau că piesa ar fi putut să fie un real succes și fără prezența ei, iată că sunt și internauți care au fost de-a dreptul încântați de colaborarea dintre cele două părți.

ADVERTISEMENT

Iar asta s-a văzut și la concertul de la Sala Polivalentă de la București, unde Smiley a fost aclamat de fani după ce a cântat piesa ”Scumpă foc”. Potrivit unei analize realizate de Mediaforest, despre Smiley mai trebuie menționat că acesta deţine şi recordul de a fi singurul artist din România cu opt melodii în top 100 cele mai difuzate piese ale anului 2022.

Cât de mult succes i-a adus piesa ”Scumpă foc” lui Smiley? În total, sursa citată scrie că aceasta a înregistrat 5.412 difuzări la radiourile româneşti, dar şi o audienţă de aproape 5 milioane şi jumătate de ascultători. Iar asta nu este tot, pentru că în total, Mediaforest scrie că și alte 7 piese ale artistului se regăsesc în TOP 100 de piese de succes în 2022.

ADVERTISEMENT

Piesele care i-au adus mare succes lui Smiley în 2022

În total, artistul, care este și prezentator al showului Românii au talent de la Pro Tv, a reușit să adune o audiență de peste 12 milioane de ascultători la radio cu doar o parte din piesele sale, care s-au dovedit a fi un real succes. Ce alte piese ale lui Smiley regăsim deci în TOP 100 de piese de succes în 2022 din România? Numele lor cu siguranță le știu deja multe persoane.

Printre acestea se numără melodiile „Purtat de vânt”, „Nu mai există dup-aia”, „Mai mult de-o viaţă”, lansate în 2022 sub forma unor episoade ale unui serial. Urmează apoi faimoasa piesă „Rita”, pe care Smiley o cântă alături de Connect-R, dar și vestita melodie „Doar vina ta”, alături de Andra.

ADVERTISEMENT

Tot în TOP 100 piese de succes în 2022 mai găsim și melodia „Fii tot ce poţi”, împreună cu Şatra B.E.N.Z. Surpriza topului este o melodie lansată în urmă cu mai bine de 15 de ani de Smiley. Este vorba despre faimoasa piesă ”În lipsa mea”, în colaborare cu Uzzi care a făcut furori ani buni și se pare că încă e apreciată de publicul larg.

ADVERTISEMENT
Tags: