Life

Mercur retrograd în Capricorn și Săgetător! Camelia Pătrășcanu avertizează 5 zodii!

E Mercur retrograd! Camelia Pătrășcanu explică în ce măsură ne va afecta acest fenomen astrologic în perioada următoare.
14.12.2023 | 12:05
Mercur retrograd in Capricorn si Sagetator Camelia Patrascanu avertizeaza 5 zodii
Mercur retrograd! Previziuni făcute de Camelia Pătrășcanu. Foto: ASTROFANATIK
ADVERTISEMENT

Mercur este retrograd din 12 decembrie în zodia Capricorn, urmând ca apoi să ajungă în Săgetător. Camelia Pătrășcanu face previziuni în exclusivitate pentru FANATIK! Ce se va întâmpla cu fiecare zodie?

Mercur retrograd în Capricorn și Săgetător. Avertismente făcute de Camelia Pătrășcanu

Până pe 23 decembrie, Mercur e retrograd în Capricorn, iar apoi până pe 2 ianuarie în Săgetător. După 20 decembrie formează câteva aspecte tensionate. Avem multe responsabilități și nu ne plac, asta până de Crăciun.

ADVERTISEMENT

După 23 decembrie, intrat în Săgetător, tensionat cu Marte și Neptun, ne atrage atenția asupra drumurilor pe care le facem. Fenomenul spune că ne putem lovi de tot felul de lucruri. Să fim mai atenți la felul în care ne folosim membrele, mâinile și picioarele.

Mercur ne mai spune să fim atenți cum folosim cuvintele: cine știe de ce ne aducem aminte ori ce indiscreții se produc. E posibil ca anumite convingeri să ni se zdruncine. Descoperim că oamenii sunt în alt fel față de cum îi știam. Trebuie să fim un pic mai reflexivi, care e cauza lucrurilor.

ADVERTISEMENT

Berbeci, atenție la banii pe care îi puteți pierde!

Pentru Berbeci, până de Crăciun, Mercur retrograd spune că trebuie să se achite de sarcinile pe care le au. E bine să fie atenți să nu piardă bani. După Crăciun, Mercur e chiar dificil pentru ei, mai ales pentru cei care vor să facă deplasări. E greu să se sincronizeze.

Taurii au un Mercur retrograd în spațiul dirijării, coordonării. Pot da sfaturi bune, îi pot dirija pe cei din jur. De ei depind dacă lucrurile ies într-un fel sau alt fel. După Crăciun, Mercur retrogradează în zona pierderilor. Își dau seama că pot avea mici nemulțumiri legate de muncă.

ADVERTISEMENT

Pentru Gemeni, e o perioadă în care Mercur, chiar planeta lor, e retrogradă. Depind mult de cei din jur. Dacă reușesc să conlucreze mai bine cu oamenii din preajmă, le-ar prinde foarte bine. După 23 decembrie, zona relațiilor e mai iritatî. Atenție la certuri!

Racii au un Mercur retrograd cu revelații și corectări de judecată vizavi de oamenii cu care petrec timp. Multe lucruri se califică. Se pot lămuri și își ajustează comportamentul în funcție de ce observă. După 23 decembrie, Mercur e foarte tensionat. Li se atrage atenția Racilor asupra unor lucruri cu care nu sunt de acord sau se dezgustă, li se par incorecte.

ADVERTISEMENT

Fecioarele se gândesc mai mult la ele după 23 decembrie

Pentru Lei, e un Mercur retrograd care îi pune la treabă. Sunt eficienți, iar după Crăciun au chef doar de ei. Trebuie să fie atenți la măsură. E posibil să își pună în pericol sănătatea. Mercur subliniază pericole pentru picioare, mâini sau partea inferioară a coloanei.

Fecioarele au un Mercur care e practic. O iubire e exprimată foarte practic, prin servicii sau gesturi. Acolo unde iubesc, sunt capabile de sacrificiu. După 23 decembrie, se gândesc mai mult la ele. Simt nevoia de tăcere, de liniște, de a fi lăsate în pace. Dacă nu au această liniște se simt sâcâite. Pot pierde multă energie de a face mereu lucruri pentru alții.

Balanțele au până de Crăciun multă muncă de făcut. Din 23 decembrie, mai ales dacă au drumuri de făcut, să fie atente la ele. Și comunicarea este afectată. Pot avea tendința să dea o replică acidă, să îi pună la punct pe ceilalți.

Scorpionii au un Mercur retrograd cu drumuri, sunt eficienți, Organizează multe lucruri, chiar și unele întârziate. Achită la timp o factură, vine un act, un aviz, o aprobare, pe final de an. Sunt bucuroși de lucrurile pe care le realizează la timp. După 23 decembrie, atenție la cheltuieli!

Săgetătorii trebuie să facă cheltuielile de sărbători cu mai mult cap. E bine să identifice cu pătrunde de ce au nevoie cei din jur. După 23 decembrie, Mercur e conjunct cu Marte. Atenție la nerăbdare, la precipitare, la nervozitate! E bine să fie atenți spre ce își îndreaptă energia, spre ce o folosesc.

Ce aduce Mercur retrograd pentru Vărsători

Capricornii se pot răzgândi de mai multe ori, își pot schimba impresiile, opiniile, iar aspectele sunt bune. Ajung la înțelepciune, claritate, cumpătare. După 23 decembrie, e bine să țină cont de intuițiile lor când vine vorba de călătorit.

Vărsătorii au multă muncă gospodărească de făcut, de care au chef. Pot munci și pe la casele altora, în semn de ajutor. Le merge bine, căci au spor. După 23 decembrie, când Mercur e retrograd în Săgetător, apar aspecte tensionate. Atenție la cum se comportă în colectivitate! Să nu fie prea ciudați, pentru că oamenii greu îi înțeleg.

Peștii au un bun contact cu comunitatea din care fac parte. E ca și când ar participa la serbări sau ar cânta într-un cor. După 23, Mercur indică tensiuni. Sunt prea multe griji, prea mult consum ca lucrurile să iasă perfect.

ADVERTISEMENT