Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Merita Dawa cartonaș roșu în Petrolul – FCSB 2-2: „De ce să intri în halul ăsta?” / „Nu e de eliminare”

Merita Dawa cartonaș roșu în Petrolul - FCSB 2-2. Fundașul s-a ales doar cu galben după un atac brutal asupra lui Sergiu Hanca.
29.10.2023 | 14:00
Merita Dawa cartonas rosu in Petrolul  FCSB 22 De ce sa intri in halul asta  Nu e de eliminare
Merita Dawa cartonaș roșu în Petrolul - FCSB 2-2: „De ce să intri în halul ăsta?” / „Nu e de eliminare” Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Joyskim Dawa a fost pasibil de eliminare în Petrolul – FCSB 2-2. În minutul 26 al meciului de pe „Ilie Oană” stoperul vicecampioanei l-a luat cu fulgi cu tot Sergiu Hanca și a văzut doar cartonașul galben. Imediat, Dawa a fost schimbat de staff-ul roș-albaștrilor.

Merita Dawa cartonaș roșu în Petrolul – FCSB 2-2?

Intervenția brutală a lui Joyskim Dawa care i-a provocat o accidentare gravă lui Sergiu Hanca a stârnit mai multe controverse. Fundașul central camerunez era pasibil de un cartonaș roșu, dar a fost „iertat” de Radu Petrescu, care i-a acordat doar galben.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță: „Eu am văzut multe alunecări la viața mea. (n.r. – e de roșu?) Consecințele spun totul”.

Cristi Coste: „Eu am altă părere. Eu zic că nu e de roșu. Este un atac foarte dur și brutal, dar eu zic că nu e de cartonaș roșu. Pentru că așa se joacă uneori”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță: „Dawa e un fundaș care îmi place. Eu nu zic că e de roșu. Îți dă senzația că e de roșu prin agresivitatea cu care s-a dus la minge”.

Cristi Coste: „În Premier League, un atac precum cel al lui Dawa nu se penaliza cu roșu niciodată”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță: „Tu vorbești de o ligă care e la trei ore distanță de zbor”.

Cristi Coste: „Nu. Vorbim de o fază la care Dawa intră foarte dur. Îi prinde piciorul…”.

Mihai Stoichiță: „Cristi, dacă la noi în campionat, stilul de arbitraj, am impresia că protecția jucătorului e pusă la nivel maxim la ora actuală. Eu văd sancțiuni pentru faulturi inexistente. Pentru niște dueluri bărbăteși care ar trebui să ne educe pentru meciur internaționale, pentru multe alte lucruri”.

Cristi Coste: „Tu spui că e de roșu pentru felul în care se arbitrează în România”.

Kiriță, mesaj dur pentru fotbaliștii din România: „De ce simulați, de ce vreți să vă faceți de râs?”

În discuție a intervenit și dinamovistul Giani Kiriță. Fostul fundaș de fier din Ștefan cel Mare nu crede că Dawa merita să fie eliminat și a criticat felul în care fotbaliștii din România tratează fotbalul.

ADVERTISEMENT

Giani Kiriță: „Nea Mihai are foarte mare dreptate. În campionatul românesc văd jucători care la primul contact stau pe jos, se vaită, stau pe jos, la o săritură la cap cad pe jos, ridică mâna. Nu sunt bărbați. Fotbalul e joc bărbătesc. Când îți vine cu crampoanele pe ghete, pe gleznă direct, da.

Dar la contacte ușoare de ce vă tăvăliți, de ce simulați, de ce vreți să vă faceți de râs? Fotbalul e făcut să stai în picioare. (n.r. – e de roșu la Dawa) Nu. Nu e de roșu. El se duce dur într-adevăr. Neșansa e că l-a prins cu piciorul acolo”.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

MERITA Dawa CARTONAS ROSU ? DEZBATERE INCINSA dupa Petrolul - FCSB 2-2

ADVERTISEMENT
Tags: