Sport

Mesaj clar înainte de derby-ul Rapid – Universitatea Craiova: „Poate să fie un restart. Să lase orgoliile!”

Trecut atât pe la Universitatea Craiova, cât și pe la Rapid, Ionuț Rada a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul din Giulești și are un mesaj clar pentru olteni.
29.10.2023 | 18:50
Mesaj clar inainte de derbyul Rapid  Universitatea Craiova Poate sa fie un restart Sa lase orgoliile
Mesaj clar înainte de derby-ul Rapid - Universitatea Craiova: „Poate să fie un restart. Trebuie să lase orgoliile”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid București și Universitatea Craiova se confruntă duminică, de la ora 20:30, iar Ionuț Rada este de părere că derby-ul din Giulești poate scoate din criză trupa lui Corneliu Papură. Totuși, fundașul care a îmbrăcat tricoul ambelor formații din SuperLiga are un avertisment pentru „alb-albaștrii”.

Ionuț Rada, despre derby-ul Rapid – Universitatea Craiova: „Te poate ajuta să ieși din pasa proastă. Nemulțumirile acestea exagerate de multe ori nu duc la nimic bun”

După înfrângerea usturătoare cu Petrolul Ploiești de pe stadionul „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova pornește cu gândul la cele trei puncte din derby-ul cu Rapid. Ionuț Rada este convins că un succes în Giulești ar putea să schimbe fața „alb-albaștrilor” în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„Este un derby cum a fost tot timpul, un derby al orgolilor înainte de toate. Sunt două echipe care își doresc foarte mult, două echipe care își doresc să fie în primele trei anul acesta, deși la Craiova au tot fost probleme, rezultate sub așteptări.

Întotdeauna un meci de orgoliu, împotriva unei echipe bune, din București cu o rivalitate poate să te ajute să ieși din pasa proastă. Sunt mai multe lucruri de văzut, din punct de vedere al clubului din Craiova și soluțiile pe care trebuie să le găsească cât mai repede, este clar că soluția tehnică pe care o are nu este agreată de lume”, a declarat Ionuț Rada.

ADVERTISEMENT

Deși este contestat vehement de galeria Universității Craiova, Corneliu Papură va fi pe banca „alb-albaștrilor” la derby-ul din Giulești, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Fostul stoper este de părere că revoltele suporterilor nu aduc nimic bun în majoritatea cazurilor.

„Rezultatele au fost negative și cred că au simțit nevoia să facă acest comunicat. De partea cealaltă, Rapid cred că a jucat foarte puține meciuri fără casa închisă pe Giulești. Chiar dacă și acolo suporterii au avut nemulțumirile lor și au acum pentru că este nerăbdarea foarte mare și își doresc să aducă un trofeu după revenirea în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Nu este rău deloc, însă pune o foarte mare presiune pe conducerea tehnică. Nemulțumirile acestea exagerate de multe ori nu aduc nimic bun, însă suporterii au rolul lor de a ajuta și jucătorii și conducerea clubului să împingă lucrurile cu mai mare atenție. Momentele frumoase pe care le vezi la Craiova și Rapid sunt cumva construite și de acești suporteri”, a spus fostul fundaș central.

Ionuț Rada știe de ce are nevoie Universitatea Craiova: „Să ridice echipa într-un anumit moment greu. Să lase orgoliile”

Ionuț Rada mărturisește că și rezultatele sub așteptările oficialilor din Bănie au rolul lor în maturizarea vestiarului „alb-albastru”. Acesta a declarat în exclusivitate că lideri precum Nicușor Bancu, Alex Mitriță sau Andrei Ivan ar putea să scoată Universitatea Craiova din criză.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna rezultatele negative sunt și o dovadă de caracter, de unitate a vestiarului și a echipei. Când lucrurile merg foarte bine toată lumea e prietenă cu toată lumea, momentul în care lucrurile nu merg bine trebuie să se vadă liderii vestiarului, care trebuie să ofere un echilibru.

Să rămână uniți, să transmită că lucrurile pot fi schimbate doar cu implicarea și profesionalismul lor. Rezultatele negative nu sunt plăcute de nimeni, nici de suporteri, nici de jucători, dar au rolul lor de a dezvolta și mai tare identitatea unei echipe.

S-au căutat la Craiova și Rapid acei lideri, acele persoane care să ridice echipa într-un anumit moment greu. Cred că vorbim de jucătorii care au un nume acolo precum Bancu, Ivan Mitriță. Sunt de o bună perioadă acolo, jucători de echipă națională care știu ce înseamnă Craiova și ce așteptări sunt.

Este important să comunice, să lase orgoliile la o parte, să înțeleagă situația mai puțin bună de la club și să facă tot ceea ce depinde de ei. Un rezultat poți să îl faci motivat de partea financiară, de suporteri dar nu te ajută mult, pentru a construi acest drum spre campionat ar fi important un grup în vestiar”, a mărturisit fostul stoper.

Ionuț Rada: „Poate să fie un restart sau te poate băga mai jos în criză”

Un eventual succes în derby-ul cu Rapid București ar putea fi un restart în SuperLiga pentru Universitatea Craiova, însă Ionuț Rada anunță că și un eșec ar adânci criza de la trupa lui Corneliu Papură. Acesta declară că atât giuleștenii, cât și oltenii trebuie să gestioneze bine momentele în timpul confruntării.

„Ținând cont de rezultatele din ultima vreme pleacă cu șansa a doua și pentru cum arată cele două echipe. Și dacă nu vor fi suporterii pleacă cu multe în minus. Chiar dacă foarte mulți o văd victimă, trebuie să înțeleagă că astfel de meciuri te pot trezi printr-un meci foarte intens.

Este un meci care poate să fie un restart sau te poate băga mai jos în criză pentru că tu vii după înfrângere și mergi în deplasare ca știe că nu trebuie să dai posibilitatea unei echipe în suferințe să își revine. Rapid trebuie să joace în așa fel încât să nu ofere posibilitatea Craiovei să își revină.

Va fi un meci al caracterelor pentru că Rapid nu trebuie să înțeleagă că este atât de rănită și să intre relaxați în teren. Pe de altă parte, Craiova trebuie să intre pe teren cu gândul «hai să le arătăm că nu este așa cum s-a întâmplat la ultimul meci». Este un meci la care ambele echipe trebuie să fie atente la aceste detalii”, a mai spus Ionuț Rada.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,35 este cota pentru „1 solist” la meciul Rapid - Universitatea Craiova