Sport

Mesaj controversat al lui Dawa, în plin război Israel – Hamas. Ce a postat pe Instagram

Mesaj controversat publicat de fundașul celor de la FCSB, Joyskim Dawa, în plin război dintre Israel și gruparea palestiniană Hamas.
19.10.2023 | 17:15
Mesaj controversat al lui Dawa in plin razboi Israel  Hamas Ce a postat pe Instagram
Mesaj controversat al lui Dawa, în plin război Israel - Hamas
ADVERTISEMENT

La mai bine de două săptămâni de la război, Dawa a simțit nevoia să își exprime punctul de vedere referitor la acest conflict și a postat două videoclipuri care arată copii palestinieni în ipostaze dramatice, cel mai probabil după bombardamente ale Israelului. Așadar, Dawa a lăsat să se înțeleagă că condamnă acest război și chiar ar lua partea palestinienilor.

Mesaj controversat al lui Dawa, în plin război Israel – Hamas

Fotbalistul cu dublă cetățenie, cameruneză și franceză, a transmis două mesaje care în teorie susțin cauza Palestinei în războiul cu Israel. Aceste mesaje vor isca cu siguranță multe comentarii, în condițiile în care ambele tabere au simpatizanți pe internet, așa cum se întâmplă în orice conflict.

ADVERTISEMENT
Mesajul lui Dawa
Mesajul lui Dawa
Mesajul lui Dawa Palestina
Mesajul lui Dawa Palestina

Nu doar Dawa a fost impresionat de această dramă, drept dovadă și mesajul lui Mo Salah, atacantul egiptean al celor de la Liverpool. Într-un mesaj pe Instagram, Salah a cerut oprirea masacrului din Gaza. “Nu este întotdeauna uşor să vorbeşti într-un moment ca acesta. A existat prea multă violenţă, prea multă suferinţă şi brutalitate”, a transmis Salah într-un videoclip urmărit de peste 60 de milioane de oameni.

Între timp, Israelul recunoaște că fotbalul din această țară este aproape de o pauză, pentru că războiul a schimbat regulile jocului. Așadar, un prim anunț a fost făcut înainte de meciul din UEFA Youth League dintre Maccabi Haifa și Sparta Praga U19, partidă care era programată pe 25 octombrie.

ADVERTISEMENT

Concret, israelienii au anunțat UEFA, prin vocea președintelui Itzik Ovadia, că echipa se va retrage din UEFA Yough League. ”Această decizie nu vine ușor deoarece sportul este foarte important, dar situația echipei, care include și soldați care servesc țara în acest moment dificil și nu puțini membri ai staff-ului care s-au alăturat trupelor militare, nu permite să părăsim țara și să participăm în competiție.

Suntem foarte mândri de realizarea echipei de tineret, campioana țării, care reprezintă clubul și statul Israel, dar în acest moment sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul. Sperăm că vom reveni în sezonul viitor”, a declarat Ovadia, conform site-ului oficial al clubului Maccabi Hafia.

ADVERTISEMENT

Mai mult, există riscul ca naționala Israelului să spună pas acestor preliminarii pentru Euro 2024 și, implicit, turneului final. Acest scenariu ar permite României să se califice alături de Elveția la Euro, deși toată lumea și-ar dori ca acest lucră să se întâmple pe teren și nu în culise.

Președintele Federației de Fotbal din Israel, Moshe Juarez, este cel care a lăsat să se înțeleagă că Israelul are momentan alte priorități, deși nu e categoric când vine vorba despre retragerea Israelului din competițiile internaționale. ”Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public. Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional.

ADVERTISEMENT

Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric. Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste. Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni”, a transmis Shino Moshe Juarez.

ADVERTISEMENT
1,70 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „peste 2.5 goluri” la meciul FCSB - FC Voluntari