Sport

Mesaj dur al lui Daniel Șendre pentru oficialii lui Dinamo: „Cătălin înapoi pe banderolă sau zburați”

Daniel Șendre, editorialistul Fanatik, le recomandă oficialilor clubului din „Ștefan cel Mare” ca de acum înainte să îi respecte identitatea, suporterii și simbolurile.
21.09.2023 | 17:11
Mesaj dur al lui Daniel Sendre pentru oficialii lui Dinamo Catalin inapoi pe banderola sau zburati
Numit căpitan la debutul în tricoul lui Dinamo, Lucas Alves a purtat o banderolă fără chipul lui Cătălin Hîldan. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Imediat după meciul pierdut cu Craiova, am remarcat decizia surprinzătoare a lui Ovidiu Burcă de a-l numi căpitan pe Lucas Alves, jucător străin nu numai în raport cu țara, ci și cu ce reprezintă Dinamo pentru milioane de suporteri în România. Brazilianul primise banderola la primul lui joc oficial în tricoul alb-roșu, tricou pentru care Cătălin Hîldan a dat tot ce a însemnat el pe acest pământ.

Daniel Șendre despre banderola de căpitan la Dinamo: „Chipul lui Cătălin Hîldan e un simbol”

Dintre toate finalurile posibile ale unei vieți în slujba unui club, lui Cătălin i-a fost hărăzit unul care l-a transformat în povestea fără sfârșit de pe steaguri. Tinerețea fără bătrânețe a celui mai iubit căpitan din istorie reprezintă viața lui fără de moarte pentru „câini”, motiv pentru care inclusiv banderola are imprimat pe ea chipul său devenit simbol.

ADVERTISEMENT

„Un strigăt tare pentru el / Un strigăt tare pan’la cer. / Un strigăt pentru căpitan /Doar pentru Cătălin Hîldan!”. De pe brațul lui Lucas, din păcate, vineri, într-un meci cu conotații istorice, chipul lui Cătălin a lipsit.

Am așteptat toată săptămâna să aud măcar o explicație dinspre oficiali, dacă nu chiar și scuze, gest care ar fi contat, paradoxal, deși scuze reale, într-adevăr, nu existau!

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, lider după lideri în teren au purtat cu onoare și mândrie pe braț banderola cu Căpitanul, al cărui chip îndeamnă la luptă și din tribune, tradiție întreruptă însă abrupt. Incompetență, nepăsare, ignoranță sau neglijență, care să fi fost cauza!?

Daniel Șendre, avertisment pentru șefii lui Dinamo: „Chipul lui Cătălin Hîldan înapoi pe banderola de căpitan sau PLECAȚI!”

Ce a păzit Ovidiu!? Chiar nu i-a vorbit deloc brazilianului despre greutatea banderolei la Dinamo!? Unde a fost magazinerul!? Înțeleg că Lucas a avut la dispoziție două „armbands”, una cu chipul lui Cătălin și cea pe care a ales în mod nefericit să o poarte.

ADVERTISEMENT

Dar directorul de marketing!? Grija pentru identitate și simboluri cade inclusiv în sarcina acestuia, chiar și mercantil așa cum vorbim noi acum despre departamentul lui.

Domnul administrator special Nicolescu. Tot cu Rapid, tot cu Rapid!?

Să retragi în mod populist tricoul cu numărul 12 la Dinamo, deși suporterii lui nu s-au retras din activitate și nici n-au murit, mai treacă, meargă, dar să retragi odată cu el și respectul pentru simbolurile acestora, chiar e inacceptabil.

ADVERTISEMENT

Băgați-vă cu toții mințile în cap, domnilor! Vremelnici cu siguranță în Ștefan cel Mare, la fel ca noi toți ceilalți, pe pământ, aveți doar două opțiuni:

Chipul lui Cătălin Hîldan înapoi pe banderola de căpitan, indiferent cine o poartă, mâine după mâine, până la capătul zilelor lui Dinamo, amin!

SAU PLECAȚI!

Pentru că viitor în Ștefan cel Mare, în incompetență și ignoranță, sigur nu aveți!

ADVERTISEMENT