Life

Mesaj sfâșietor publicat de Nosfe la o lună de la moarte: ”Mă puteți urî sau iubi”

La mai bine de o lună de când Darius Vlad Crețan- Nosfe- a încetat din viață, pe contul artistului a apărut un mesaj cutremurător.
24.11.2022 | 16:08
Mesaj sfasietor publicat de Nosfe la o luna de la moarte Ma puteti uri sau iubi
Mai multe imagini cu Nosfe și un text sfâșietor au fost publicate pe pagina lui de Instagram. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alături de public până la capăt, așa cum a promis. Chiar și după… La mai bine de o lună de când s-a stins brusc, la doar 37 de ani, pe contul de Instagram al lui Nosfe au apărut mai multe fotografii cu artistul și un text sfâșietor despre muzică, sacrificii și moarte.

Mesajul sfâșietor publicat pe contul de Instagram al lui Nosfe, la o lună de la moartea artistului

„Așa mă știe lumea și am să mor făcând asta”, este începutul care îți dă fiori al textului publicat pe pagina de Instagram al lui Nosfe.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună și câteva zile, Darius Vlad Crețan era pe val. Pe 15 octombrie a susținut un concert de proporții împreună cu colegii de la ȘATRA Benz, spectacol la care cei care-l iubeau s-au strâns să-i asculte muzica. În timpul prestației a avut nevoie de o pauză, peste câteva ore se stingea din viață pe podeaua casei sale, sub privirile soției sale care nu l-a mai putut salva.

Deși nu se știu cauzele exacte ale morții lui Nosfe, oamenii apropiați lui au dezvăluit că muncea mult, dormea puțin, iar odihna nu era pe lista sa de priorități, astfel că, în cele din urmă, oboseala și-a spus cuvântul în cel mai crunt mod.

ADVERTISEMENT

În muzica sa, Darius Vlad Crețan și-a pus sufletul. O piesă a fost lansată chiar după ce el a plecat din această lume. „Dragoste” exprimă o parte din viața lui Nosfe, munca nevăzută din spatele artei sale, suferințe, pierderi, lipsuri și iubirea pentru ceea ce făcea.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Lu-K Beats, prietenul și colegul său l-a omagiat într-un mod emoționant. Și-a tatuat pe mână chipul său, alături de cuvintele „Am nevoie de tine”.

ADVERTISEMENT

Nosfe, la costum și cu zâmbetul larg pe social media

Pe 24 noiembrie, pe pagina de Instagram a artistului, au fost publicate cel mai probabil de Mădălina Crețan- soția lui-, mai multe imagini surprinse în timpul unui concert.

Aflat pe scenă, acolo unde pare că se simțea cel mai bine, Nosfe pare relaxat, fericit. Seria de fotografii îl înfățișează ba zâmbind larg, ba cu limba scoasă sau cu microfonul în mână.

ADVERTISEMENT

Îmbrăcat elegant, într-un costum de culoare roz pudrat și cu o cămașă albă, lăsată descheiată suficient de mult încât să se vadă tatuajul de piept, Nosfe transmite faptul că trăia pentru muzică.

În textul emoționant cu care sunt însoțite imaginile, Nosfe le vorbește fanilor despre „sacrificiile făcute pentru artă”, care își găsesc justificarea în momentul în care se traduc în dragoste din partea publicului.

„Așa mă știe lumea, și am să mor făcând asta! Nu mă pot opri din scris, din nopți câștigate la studio, din a fenta kilograme pentru pasiunea mea.

Dar Universul echilibrează mereu balanța. Și pielea de găină pe care o ai pe scenă, sau atunci când asculți o piesa care a ieșit din nebunia ta, sau când simți privirile fanilor atunci când fac poză cu tine… toate astea sunt răsplata pentru orice sacrificiu pe care l-am făcut pentru artă. Și ador asta!

Asta e viața mea, asta sunt eu, ăsta sunt eu, și mă puteți urî sau iubi, dar eu voi împrăștia dragoste, knowledge și vibe-uri, forever!

Vă iubesc! Vă pupă UNCHIU! Bless up!”, sunt cuvintele sfâșietoare apărute pe contul de Instagram al lui Nosfe. 

Impactul avut de postarea lui Nosfe asupra publicului: „Te iubim!”

Nu este clar dacă textul provine dintr-un jurnal al artistului sau sunt gândurile sale transmise de femeia care i-a fost alături necondiționat în ultimii nouă ani, însă în secțiunea de comentarii, foști colegi de trupă, persoane din industrie sau oameni care pur și simplu îi ascultau muzica, au reacționat.

Fie că s-au rezumat la câteva inimioare sau au spus că este o legendă, cu toții au transmis în Univers gândurile lor bune pentru artistul și omul care a fost Nosfe.

„Te iubim!”, este mesajul care se regăsește de mai multe ori printre comentariile lăsate de cei care au văzut postarea.

ADVERTISEMENT