Life

Mesaje, SMS-uri, urări și felicitări de Florii. Ce să le spui celor care își serbează ziua onomastică

Mesaje, SMS-uri, urări și felicitări de Florii. Descoperă ce le poți transmite persoanelor dragi din viața ta, sărbătorite în Duminica Floriilor.
28.04.2024 | 07:30
Mesaje SMSuri urari si felicitari de Florii Ce sa le spui celor care isi serbeaza ziua onomastica
Mesaje, SMS-uri, urări și felicitări de Florii. Ce să le transmiți celor dragi, cu nume de flori. Sursa foto: colaj Fanatik / Unsplash.com (Miguel Parera) / Realitatea
ADVERTISEMENT

Duminica Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. Duminia dinaintea Paștelui este prilej de reflecție și reculegere, dar și motiv de celebrare. Asta deoarece își sărbătoresc ziua onomastică toți românii cu nume de floare. FANATIK.ro te ajută să îți găsești imspirația în materie de mesaje, SMS-uri, urări și felicitări de Florii!

Ce nume se sărbătoresc de Florii

De Florii, își serbează ziua onomastică aproximativ 1,8 milioane de români. Este vorba despre bărbații și femeile care au nume de floare. Cele mai populare nume masculine care se sărbătoresc de Florii sunt Florin, Floricel, Florian, Floruâ, Narcis, Bujor, Trandafir. Viorel și Mălin, dar există și altele.

ADVERTISEMENT

Sunt mai puțini bărbați români cu nume de floare decât femei. Conform datelor de la Evidența Populației, există aproximativ 610.000 de bărbați și peste 1,2 milioane de femei care paortă nume precum Viorica, Florina, Narcisa, Vasilica, Mălina, Delia, Dalia sau Margareta.

Pe lângă aceste nume, în Duminica Floriilor care în 2024 este celebrată pe 28 aprilie sunt sărbătoriți și cei care poartă numele de sfinți pomeniți în această zi: Sfântul Ioan Botezătorul, Maria Magdalena și Lazăr cel Înviat.

ADVERTISEMENT

Mesaje de Florii pentru părinți

Dacă îți sărbătorești unul sau ambii părinți în Duminica Floriilor, le poți trimite mesaje, SMS-uri, urări și felicitări de Florii personalizate cu amintiri, glume sau alte lucruri care au însemnătate importantă pentru relația voastră. Există, totuși, niște mesaje foarte frumoase pe care le poți folosi ca bază pentru urările adresate părinților.

Mesaje de Florii pentru mama

  • Dragă mamă, de ziua ta de nume îți doresc să ai o zi minunată, plină de bucurie, armonie și lumină! Fie ca ramurile de salcie binecuvântate să îți aducă multă sănătate, prosperitate și fericire. Te iubesc și îți mulțumesc pentru tot ce ești!
  • Mama mea dragă, la fel ca numele tău, ești ca o floare delicată care îmi umple viața de liniște, culoare și bucurie. De Florii, îți doresc o zi magică, plină de iubire și împliniri. La mulți ani!
ADVERTISEMENT

Mesaje de Florii pentru tata

  • Dragă tată, de ziua ta de nume îți doresc să ai o Duminică a Floriilor plină de pace sufletească și împlinire. Ramurile de salcie sper să îți aducă mult noroc, succes și inspirație în toate proiectele tale. Te admir și te respect enorm!
  • Tăticule drag, ești stâlpul familiei noastre și cel care ne ajută mereu, atunci când avem nevoie. De ziua ta de nume, îți mulțumesc pentru tot ce faci pentru noi și îți doresc o zi minunată, plină de satisfacții. La mulți ani!

Urări de Florii pentru iubită, logodnică sau soție

Pentru bărbați, sărbătoarea Floriilor este un prilej excelent să le facă o surpriză frumoasă partenerelor cu nume de floare. Bineînțeles, un cadou este oricând o idee excelentă, însă și mesaje, SMS-uri, urări și felicitări de Florii frumos scrise pot aduce un zâmbet pe fața iubitelor, logodnicelor sau soțiilor.

ADVERTISEMENT
  • Dragostea mea, ești mai frumoasă decât toate florile primăverii! De ziua ta de nume, îți doresc să ai o zi minunată, plină de bucurie și dragoste! Te iubesc!
  • Scumpa mea floare, înflorești în fiecare zi, indiferent de anotimp! De Florii, îți ofer toată dragostea mea sinceră și îți mulțumesc pentru tot ceea ce ești!
  • Soția mea minunată, ești o comoară prețioasă! O adevărată floare rară! De ziua ta de nume, îți doresc o zi magică, plină de iubire și fericire. Te iubesc mai mult decât cuvintele pot exprima!

SMS-uri și felicitări de Florii 2024 pentru prieteni

Ultima categorie de oameni importanți din viața ta care ar putea fi sărbătoriți de Florii sunt prietenii. Aceștia merită urări calde, personalizate. Propunerile noastre sunt:

  • La mulți ani de Florii, prietene drag! Să ai o zi minunată, plină de bucurie și voie bună!
  • Să ne trăiești cu numele! Sper că ramurile de salcie îți vor aduce noroc, prosperitate și bucurie!
  • De ziua ta onomastică, îți trimit un gând bun și o îmbrățișare caldă!
  • Fie ca sărbătoarea binecuvântată a Floriilor, când îți sărbătorești superbul nume, să îți aducă pace în suflet și bucurie!
  • La mulți ani! Să te bucuri de această zi minunată și de numele superb pe care îl porți!
ADVERTISEMENT