Mesaje xenofobe înainte de Spania – România: “Aveţi grijă să nu vă fure”. Galerie foto

Adrian Baciu   
în Echipa nationala
18/11/2019, 19:50
Mesaje xenofobe înainte de Spania – România: “Aveţi grijă să nu vă fure”. Galerie foto GALERIE FOTO
Mesaje xenofobe înainte de Spania - România: "Aveţi grijă să nu vă fure". Sursa foto: sportpictures.eu

Într-un context extrem de sensibil în fotbalul european, în care rasismul pare să fi pus stăpânire pe o parte din țări, avem un duel Spania – România care începe cu o serie de atacuri de ordin xenofob venite din partea ibericilor. Cu doar câteva ore înainte de startul partidei de pe stadionul ”Wanda Metropolitano” din Madrid, în mediul virtual au apărut o serie de postări jignitoare la adresa românilor.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,90 este cota pentru “X” la meciul Polonia – Slovenia Vezi aici toate cotele!


Mesaje xenofobe înainte de Spania – România: “Aveţi grijă să nu vă fure”

Dacă antrenorul Spaniei, Robert Moreno, și atacantul Alvaro Morata au avut numai cuvinte de laudă pentru români la conferința de presă de sâmbătă, o parte din spanioli au un comportament total opus și iresponsabil. Pe site-urile de socializare au apărut, cu câteva ore înainte de startul meciului de la Madrid, o serie de mesaje cu tentă xenofobă și rasistă la adresa românilor. VEZI GALERIE FOTO

Un internaut iberic a postat o poză cu niște cetățeni aflați la cerșit în Spania însoțită de mesajul: ”Numeroși fani români se înghesuie la porțile Wanda Metropolitano pentru a încerca să facă o poză cu idolii lor!”

Contul oficial al arenei pe care se va disputa meciul Spania-România, ”Wanda Metropolitano” a postat pe Twitter un mesaj înainte de acest duel: ”Tic, tac, tic, tac! Contorizăm timpul până la ultimul meci din faza de calificare pentru #EURO2020 ! ? Ne vedem peste puțin timp, @Sefutbol și @hai_romania !”. Acestei postări, un alt fan spaniol i-a atașat un alt mesaj batjocoritor la adresa românilor: ”Aveți grijă să nu vă jefuiască românii”.

Alte postări de azi cu rolul de a jigni românii: 

  • ”Fanii români au fost prinși cu obiecte pirotehnice în jurul stadionului” (iar în imagine apare un cetățean care colectează fier vechi)
  • ”Urmărim cu atenția sosirea jucătorilor români la Madrid” (iar în imagine apare un autovehicul vechi)

Meciul Spania – România, din ultima etapă a Grupei F a preliminariilor EURO 2020 se va disputa de la ora 21:45, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid și va fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.

Închide ×