Life

Mesajele la care nu trebuie să răspunzi niciodată. Autoritățile spun că sunt trimise de hackeri

Există niște mesaje la care nu trebuie să răspunzi niciodată. Autoritățile spun că sunt trimise de hackeri și pot avea efecte devastatoare.
30.04.2023 | 21:20
Mesajele la care nu trebuie sa raspunzi niciodata Autoritatile spun ca sunt trimise de hackeri
O nouă metodă utilizată de hackeri se extinde în România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile au emis un avertisment cu privire la o nouă metodă utilizată de mai mulți hackeri ruși. Este vorba despre niște mesaje, pe care numeroși români le-au primit deja. În realitate, ei trebuie să le ignore și să nu ofere un răspuns.

Mesajul la care nu trebuie să răspunzi niciodată

Este bine cunoscut faptul că tentativele de fraudă online s-au tot extins în ultima perioadă. Cei mai mulți hackeri caută diferite modalități prin care să obțină datele personale ale oamenilor, dar și cele bancare.

ADVERTISEMENT

De această dată, autoritățile trag un semnal de alarmă cu privire la un mesaj primit de români. În ultimele zile, mii de persoane au primit niște e-mailuri, care par a fi cât se poate de credibile. Mai exact, în respectivul mesaj, românii pot crede că este vorba despre o companie de curierat.

E-mailul trimis de hackeri pare că vine din partea unei companii de livrare. În respectivul mesaj, utilizatorii sunt informați că adresa coletului lor este una greșită. Mai apoi, aceștia sunt invitați să introducă datele corecte pentru a putea evita returnarea coletului.

ADVERTISEMENT

În momentul în care un utilizator accesează link-ul din formularul de pe mail, i se vor solicita mai multe informații. În primă fază sunt solicitate datele personale, iar mai apoi, informațiile de pe cardul bancar.

Mai mulți hackeri din Rusia ar fi în spatele acestei tentative de fraudă

În realitate, spun autoritățile, ar fi vorba despre o tentativă care vizează furtul datelor bancare ale utilizatorilor, notează Rador. Având în vedere amploarea mesajului, a fost verificată și adresa IP a linkului care face înconjurul țării.

ADVERTISEMENT

S-ar părea că aceasta se află în Rusia. Drept urmare, sunt șanse mari ca acest mesaj să fie transmis de un grup de hackeri ruși. Vestea bună este că românii care nu așteaptă un colet, cel mai probabil nu vor cădea în plasa acestora.

Pe de altă parte, alte persoane care au comandat diferite produse online, s-ar putea să fie induse în eroare. Tocmai din acest motiv, este esențial ca toți românii să cunoască această metodă de furt a datelor bancare.

ADVERTISEMENT

Amintim faptul că în urmă cu doar câteva zile, mai mulți hackeri din Rusia au reușit să atace serverele Primăriei din Praga. De asemenea, există temeri și în alte părți din Europa. În Finlanda spre exemplu, numeroase firme au fost vizate tot mai des de atacuri cibernetice. Inclusiv compania TAROM a fost vizată la un moment dat de un atac al hackerilor 

ADVERTISEMENT