Simona Halep

Mesajul care trebuie să o “trezească” pe Simona Halep: “I-ar trebui o pregătire fizică mult mai serioasă!”

25.02.2021 | 18:14
Mesajul care trebuie sa o trezeasca pe Simona Halep Iar trebui o pregatire fizica mult mai serioasa
ADVERTISEMENT

Victor Hănescu și-a expus punctul de vedere în legătură cu vulnerabilitățile afișate de Simona Halep în jocul prestat și a punctat că sportivei i-ar trebui o pregătire fizică mai serioasă pentru a ține piept provocărilor din circuitul WTA.

Simona Halep a fost eliminată în sferturile Australian Open de către Serena Williams, o sportivă care mai apoi a fost înfrântă la rândul ei de către Naomi Osaka. Un șir de evenimente care aruncă un semn de întrebare asupra nivelului actual la care fostul număr 1 WTA se află.

ADVERTISEMENT

Fostul mare tenismen de dublu o sfătuiește pe Simona să lucreze la partea fizică, în opinia sa un plus de 5% la acest capitol ar putea să facă diferența la meciurile importante din viiitor.

Mesajul care trebuie să o “trezească” pe Simona Halep: “I-ar trebui o pregătire fizică mult mai serioasă!”

“O jucătoare fantastică, un talent foarte mare! Talentată, incredibil de talentată! (…) Eu cred că ar putea să muncească mai mult. Părerea mea. Din ce am văzut la ultimele meciuri, cred că pe partea fizică i-ar trebui o pregătire mult mai serioasă.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că lucrează, dar cred că ar putea să facă lucrurile mult mai bine. Compensează foarte mult din talent, din uşurinţa ei de a se deplasa. Dar la nivelul de sus, de top, contează orice ajustare. Poate că dacă îşi îmbunătăţeşte 5% pregătirea, poate deja să joace cu Osaka sau să o bată pe Serena”, a declarat Victor Hănescu la as.ro.

După ce Naomi Osaka s-a impus în finala de la Australian Open, în fața americancei Jennifer Brady, Simona Halep a picat pe locul 3 mondial în clasamentul WTA. Între timp sportiva din România s-a retras de la turneul de la Doha și prezența sa la turneul din Dubai este sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

Victor Hănescu crede că Halep poate cuceri încă un trofeu de Grand Slam

Până în prezent Simona Halep a cucerit două trofee de Grand Slam, la Roland Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019. Per total, în întreaga carieră, Simona a cucerit 22 de trofee în circuitul WTA.

Victor Hănescu consideră că fostul număr 1 mondial poate să mai câștige un trofeu de Grand Slam în viitor: “E posibil la ea. E acolo, poate să prindă o formă excepţională sau o conjunctură în care să câştige”, a mai adăugat Hănescu.

ADVERTISEMENT

Cea mai impresionantă victorie din cariera Simonei Halep s-a petrecut în finala de la Wimbledon, acolo unde a trecut de Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2, în doar 56 de minute. La acel meci, Halep a comis doar 3 greșeli neforțate, recor absolut în istoria finalelor de Grand Slam.

ADVERTISEMENT