News

Mesajul de Crăciun al premierului Ciolacu: „Îmbrățișați, alături de mine, speranța în șansa României”

Premierul Marcel Ciolacu a postat pe pagina sa de Facebook mesajul adresat românilor cu prilejul sărbătorii Crăciunului.
24.12.2023 | 11:33
Mesajul de Craciun al premierului Ciolacu Imbratisati alaturi de mine speranta in sansa Romaniei
Marcel Ciolacu, primul mesaj de Crăciun ca prim-ministru
ADVERTISEMENT

În mesajul său de Crăciun, primul-ministru Marcel Ciolacu le urează românilor sănătate și sărbători cu pace, alături de familie, invitându-i totodată să fie încrezători în șansa României de a construi un viitor pentru generațiile viitoare așa cum și-l doresc.

Dragi români, în această zi Sfântă, vă doresc multă sănătate, bucurie în inimi şi pace alături de familie! Pentru noi, românii, sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a bucuriei şi a speranţei! Este ziua în care Iisus a venit să dea lumii speranţă că Binele poate învinge. Şi a învins!

ADVERTISEMENT

Îmi doresc să îmbrăţişaţi, alături de mine, speranţa în şansa României. Împreună, cu încredere, putem construi ţara pe care ne-o dorim pentru copiii noştri! Să petreceţi clipe frumoase alături de familie şi să aveţi încredere că împreună putem face mult mai mult! Crăciun fericit!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Prima persoanlitate publică de prima rang care a dat publicității un mesaj de Crăciun adresat tuturor românilor a fost patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, mesajul său fiind difuzat încă de joi de către agenția de presă a BOR, Basilica.

ADVERTISEMENT

În noaptea în care S-a născut Pruncul Iisus într-o peșteră lângă Betleem, păstorii oilor au văzut o mulțime de îngeri din cer care cântau: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!” (Luca 2, 14). De aceea, sărbătoarea Nașterii Domnului coboară cerul pe pământ şi pe îngeri printre oameni, pentru a le vesti păstorilor că „vi S-a născut astăzi Mântuitor” (Luca 2, 11).

După cum atunci îngerii au vestit Naşterea Pruncului Iisus mai întâi păstorilor, iar păstorii au vestit-o locuitorilor din Betleem, şi astăzi copiii colindători vestesc Naşterea Domnului, iar apoi păstorii sufletești, adică preoții, vestesc Naşterea Domnului mergând cu icoana în casele credincioşilor, aducând binecuvântarea, pacea şi bucuria Pruncului Iisus în sufletele celor ce-i primesc cu drag”, a spus patriarhul.

ADVERTISEMENT

Conducătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a cerut credincioșilor să ia ca model iubirea milostivă arătată de Mântuitor oamenilor și să o arate și semenilor lor, mai ales copiilor și bătrânilor, care se confruntă cu sărăcia sau singurătatea.

Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul ne îndeamnă pe toţi să răspundem iubirii milostive şi smerite a Pruncului Iisus cu iubire milostivă şi smerită faţă de toţi oamenii, dar mai ales faţă de copii şi bătrâni, săraci şi bolnavi, singuri şi întristaţi.

ADVERTISEMENT

Cu prilejul sărbătorilor Nașterii Domnului, Anului Nou – 2024 și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor părinteşti binecuvântări, doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, fericire şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună, dimpreună cu salutarea tradiţională: La mulţi ani!”, a încheiat patriarhul Daniel.

ADVERTISEMENT