News

Ziua Naţională a României 2023. Mesajul lui Marcel Ciolacu: “Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toţi români”

Ziua Naţională a României 2023. În mesajul de 1 Decembrie, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre unitatea românilor în orice moment şi împrejurare.
01.12.2023 | 10:46
Ziua Nationala a Romaniei 2023 Mesajul lui Marcel Ciolacu Cand ceva tinde sa ne dezbine sa ne amintim ca suntem toti romani
Toţi liderii politici sunt prezenţi la parada de Ziua Naţională a României Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ziua Naţională a României 2023. Premierul Marcel Ciolacu a transmis că mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în fiecare acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau a clasei politice.

Marcel Ciolacu: “Prezentul ne provoacă să facem faţă unor situaţii pe care cu greu le-am fi anticipat”

“Este Ziua Naţională a României, sărbătoarea tuturor românilor, o zi în care m-aş bucura să retrăim spiritul unităţii care i-a înflăcărat pe înaintaşii noştri de acum 105 ani, înfăptuitorii Marii Uniri.

ADVERTISEMENT

Prezentul ne provoacă să facem faţă unor situaţii pe care cu greu le-am fi anticipat cu doar câţiva ani înainte şi care pun o lume întreagă la încercare, iar România nu este nici ea ocolită”, a transmis Marcel Ciolacu, în mesajul său.

În continuare, premierul a vorbit despre provocările prezentului, cărora trebuie să le facem faţă inspirându-ne din lecţiile trecutului. “Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre şi, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective.

ADVERTISEMENT

Acest lucru implică eforturi din partea tuturor şi, mai ales, o înţelegere a preocupărilor fiecărui român”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

De asemenea, şeful Guvernului a făcut apel şi la unitate socială, în orice moment şi împrejurare. “Consider că mesajul de unitate al acestei zile ar trebui să fie prezent în orice acţiune a noastră, indiferent dacă ne referim la cetăţeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanţi ai statului sau la clasa politică.

ADVERTISEMENT

Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toţi români şi că avem un drum comun de parcurs ca naţiune, de care depind prezentul şi viitorul întregii societăţi şi al fiecărui cetăţean”, a mai transmis Ciolacu.

Premierul mai spune că o Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viaţa de zi cu zi a românilor, este un obiectiv firesc, capabil să ne unească.

ADVERTISEMENT

“La mulţi ani, tuturor românilor! La mulţi ani, România!”, şi-a încheiat Marcel Ciolacu mesajul de Ziua Naţională a României.

ADVERTISEMENT