Life

Mesajul lui Dan Negru după tragedia de la Crevedia: ”Banii sunt motivul pentru care șoferii trec la alimentarea cu GPL”

Dan Negru reacționează după exploziile de la Crevedia, soldată cu morți și zeci de răniți. Prezentatorul îi atacă pe distribuitorii de carburanți.
27.08.2023 | 15:13
Mesajul lui Dan Negru dupa tragedia de la Crevedia Banii sunt motivul pentru care soferii trec la alimentarea cu GPL
Câți oameni au murit în urma exploziilor de la Crevedia. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Negru a reacționat într-o postare pe contul său de facebook după tragedia de la Crevedia. Prezentatorul de la Kanal D  îi consideră responsabili pe distribuitori, din cauză că au mărit prețul carburanților, iar mulți români preferă să-și alimenteze autovehiculele cu GPL, datorită costului mai mic.

Dan Negru, după tragedia de la Crevedia: ”Lăcomia distribuitorilor care profită de perioada concediilor”

Dan Negru se arată indignat de situația scumpirilor carburanților din țară și de faptul că importăm combustibil, în condițiile în care am a avut cândva prima rafinărie de petrol din lume. Moderatorul subliniază și faptul că avem zeci de stații GPL care funcționează în continuare ilegal, la fel ca stația din Crevedia.

ADVERTISEMENT

”Banii sunt motivul pentru care șoferii trec la alimentarea cu GPL, gazul care a explodat la Crevedia. In Europa circulă vreo 28 milioane de mașini cu GPL din care vreo 15 milioane sunt Dacii !

În ultimele zile, prețul carburanților a crescut din vina lăcomiei distribuitorilor care profită de perioada concediilor in care consumul e mare. De asta GPL e soluția multora! De asta sunt zeci de stații ilegale GPL prin toată țara.

ADVERTISEMENT

Cândva am avut in Ploiești prima rafinărie de petrol din lume. Consumul mediu anual în Romania este de 7 milioane de tone de carburanți. Doar două treimi se mai produc în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Noi, cei cu prima rafinărie de petrol din lume! Candva…” , a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Câți oameni au murit în urma exploziilor de la Crevedia

Mai multe explozii s-au produs sâmbătă seara, la o stație GPL, de pe DN 1A. Aceasta funcționa ilegal. În urma tragediei, doi soți au decedat, iar alți 57 de oameni au suferit arsuri grave. Peste 40 dintre victime sunt salvatori, adică pompieri, polițiști sau jandarmi, care au intervenit la fața locului.

ADVERTISEMENT

Pe o rază de 800 de metri, trei mii de locuitori au fost evacuați și s-a activat Mecanismul european de protecție civilă, pentru ca răniții cu arsuri grave să poată fi transportați în spitale de peste hotare. Șase persoane sunt intubate în momentul de față.

S-a demarat și o anchetă, care a fost preluată de Parchetul General. Din primele detalii s-a constatat că firma nu mai avea o autorizație de trei ani, adică din 2020. Stația GPL aparține fiului primarului din Caracal, edil care este membru al PSD. Proprietarul a fost audiat.

ADVERTISEMENT

În Crevedia au ajuns în urmă cu câteva minute și premierul Marcel Ciolacu, alături de ministrul MAI, Cătălin Predoiu. Marcel Ciolacu a evitat să se pronunțe asupra proprietarului. Între timp, și Patriarhia Română a reacționat, spunând că va sprijini financiar familiile victimelor exploziilor de la Crevedia.

ADVERTISEMENT