Life

Cristian Tudor Popescu, acuze dure după explozia de la Crevedia. Ce a transmis jurnalistul

Cristian Tudor Popescu, învinuiri aspre după incendiul din Crevedia din data de 26 august. Ce a declarat gazetarul român.
27.08.2023 | 14:29
Cristian Tudor Popescu acuze dure dupa explozia de la Crevedia Ce a transmis jurnalistul
Cristian Tudor Popescu, învinuiri aspre după incendiul din Crevedia. Ce a declarat gazetarul român. Sursa foto: Facebook / ISU Dâmbovița. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu recurge la acuze dure după explozia de la Crevedia, județul Dâmbovița. Ce a transmis jurnalistul pe rețelele de socializare în urmă cu puțin timp și ce părere are despre autoritățile din țara noastră.

Cristian Tudor Popescu, învinuiri aspre după incendiul din Crevedia. Ce a declarat gazetarul român

Cristian Tudor Popescu face învinuiri aspre după incendiul din Crevedia. Gazetarul român a comentat situația și a făcut o comparație între această tragedie și cea din clubul Colectiv, încercând să găsească diferențele.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul este de părere că există câteva deosebiri între cele două cazuri, precizând că de această dată autoritățile nu au mai spus că spitalele sunt echipate corespunzător pentru persoanele arse și s-a trecut la transferuri în străinătate.

„Crevedia – Colectiv. Până acum, singura deosebire între Crevedia și Colectiv este că victimele cu arsuri grave, care, nici astăzi nu pot fi tratate în România, sunt transportate de urgență în spitale din Occident.

ADVERTISEMENT

N-a mai apărut un ministru al Sănătății care să ne spună că avem de toate în spitalele noastre. De data asta s-a cerut activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, iar dr. Raed Arafat încă n-a declarat că el n-are nicio vină”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina de Facebook.

Câți răniți au fost transportați în străinătate

Ministerul Sănătății a făcut demersurile transporturilor în străinătate la scurtă vreme de la izbucnirea incendiului din Crevedia. Primii doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la o staţie GPL au plecat din România în noaptea de 26 spre 27 august.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de cei doi pompieri spitalizați inițial la Spitalul Bagdasar Arseni și care au ajuns la o unitate medicală din Bruxelles. În momentul de față, sunt internaţi la ATI, în stare stabilă. Alte două persoane au fost duse la Milano, în Italia.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, 27 august, undeva în jurul orei 16:00, vor fi transferați și mai mulți răniți. Unul va fi tratat la un spital din Viena, doi vor ajunge la Graz (Austria) și alți doi la un spital din Berlin.

ADVERTISEMENT

„Este în curs de pregătire un al patrulea avion care să plece astăzi şi o să stabilim destinaţia şi care sunt pacienţii. Colegii ne-au promis că vom primi rapoartele medicale a încă patru sau cinci pacienţi.

Continuăm să transferăm pacienţii care se consideră de către medici că trebuie să plece”, a declarat Raed Arafat despre pregătirile care se fac pentru tratarea pacienților arși peste hotare, scrie stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: