Sport

Mesajul lui Ovidiu Burcă de la mormântul lui Cătălin Hîldan: ”Nu renunța niciodată”

Jucătorii și staff-ul lui Dinamo au fost la mormântul lui Cătălin Hîldan. După ce au aprins lumânări, Ovidiu Burcă a vorbit despre ce înseamnă ”Unicul Căpitan”.
05.10.2023 | 19:42
Mesajul lui Ovidiu Burca de la mormantul lui Catalin Hildan Nu renunta niciodata
Jucătorii și staff-ul lui Dinamo au fost la mormântul lui Cătălin Hîldan. După ce au aprins lumânări, Ovidiu Burcă a vorbit despre ce înseamnă ”Unicul Căpitan”. Sursă foto: as.ro
ADVERTISEMENT

”Câinii” îi vor aduce un omagiu lui Cătălin Hîldan la meciul cu CFR Cluj, din etapa a 12-a din SuperLiga. Partida este programată duminică, 8 octombrie, de la ora 21:30, și se va disputa pe Arena Națională.

Ovidiu Burcă, mesaj la 23 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan

După ce a fost prezent la mormântul lui Cătălin Hîldan în ziua în care s-au făcut 23 de ani de la moartea fostului căpitan al lui Dinamo, antrenorul Ovidiu Burcă a avut un mesaj emoționant.

ADVERTISEMENT

”Pentru noi, pentru dinamovişti, Hîldan înseamnă foarte mult. În primul rând este un simbol pentru modul în care se lupta pe teren, cât de determinat era. Nu renunța niciodată. Sunt niște valori pentru care noi trebuie să luptăm în continuare să le implementăm, să le transmitem mai departe generațiilor care vor urma.

Cred că este un gest normal să venim aici să îl comemorăm în fiecare an așa cum trebuie, așa cum merită pentru tot legământul pe care i l-a lăsat lui Dinamo. Este emoţionant de fiecare dată când ne aducem aminte de această tragedie, pentru că un băiat atât de tânăr a sfârșit pe terenul de fotbal.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată mergi cu gândul acolo, la momentele alea, care nu au fost deloc plăcute și sunt momente emoționante când mergi la mormântul oricui. În general încercăm să ducem mai departe valorile pe care el le-a lăsat”, a declarat Burcă.

Burcă vrea de la jucătorii săi să aibă atitudine

Tehnicianul dinamovist își dorește ca jucătorii săi să înțeleagă ce înseamnă spiritul lui Cătălin Hîldan și să-l pună în practică pe teren la meciul cu CFR Cluj. ”Foarte puțini dintre tinerii jucători cunosc cum era el pe teren, cum era ca om și încercăm ca lucrurile astea să le transferăm către cei care suntem astăzi aici.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că cei care sunt astăzi la echipă, atât cei vechi, care deja cunosc ceea ce reprezintă Cătălin Hîldan la echipă, cât și cei noi care au venit, au înțeles momentul și sunt sigur că îl vor înțelege și când vom ajunge duminică la stadion.

Poate întâmplător sau nu, anul trecut, înainte să venim la mormântul lui Cătălin, ne aflam tot într-un astfel de moment, cum este și acum, nu tocmai fericit din punct de vedere sportiv și îmi aduc aminte că echipa a început să urce.

ADVERTISEMENT

Am câștigat contra celor de la Slobozia și de asta consider că amintirea lui, valorile pe care le-a lăsat, ne vor da foarte multă forță în perioada următoare”, a mai spus Ovidiu Burcă.


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 3,50 este cota pentru „x solist” la meciul Dinamo – CFR Cluj

ADVERTISEMENT