News

Mesajul premierului Cîțu în Ziua Egalității de Șanse: ”Sprijin cu fermitate egalitatea între femei și bărbați”

08.05.2021 | 16:29
Mesajul premierului Citu in Ziua Egalitatii de Sanse Sprijin cu fermitate egalitatea intre femei si barbati
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 8 mai, în Ziua Națională a Egalității de Șanse, premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj special în care se declară un susținător al egalității între femei și bărbați.

Într-o postare apărută pe pagina oficială de Facebook a Guvernului, primul-ministru reamintește că pandemia de coronavirus a dus la creşterea violenţei împotriva femeilor, în vreme ce sarcinile şi responsabilităţile casnice ale acestora au devenit mai multe.

ADVERTISEMENT

Totodată, șeful Executivului mulțumește femeilor care au făcut parte din echipele implicate în gestionarea pandemiei de Covid-19.

Florin Cîțu, în Ziua Egalităţii de Șanse: ”Pandemia ne-a arătat cât de important este rolul femeilor”

Premierul Florin Cîţu spune, de Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse, că pandemia de SARS-CoV-2 a arătat tuturor cât de important este rolul femeilor în această perioadă, ele fiind, de cele mai multe ori, în prima linie a luptei împotriva acestui virus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oficialul este realist și admite că ”Pandemia a accentuat însă inegalităţile între femei şi bărbaţi, în aproape toate domeniile vieţii”.

”Marcăm astăzi Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, instituită în România încă din anul 2015.

ADVERTISEMENT

Un motiv bun de a reflecta la combaterea segregării ocupaționale și la creșterea nivelului de participare a femeilor în funcțiile de decizie.

Pandemia COVID- 19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă. De cele mai multe ori, au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus și pentru asta le mulțumesc!

ADVERTISEMENT

Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de empatie, solidaritate și trebuie să fim recunoscători.

Pandemia a accentuat însă inegalitățile între femei și bărbați, în aproape toate domeniile vieții. A condus la o creștere a violenței împotriva femeilor, în timp ce sarcinile și responsabilitățile casnice ale acestora au crescut.

Deși instituțiile din România care gestionează cele mai importante domenii de activitate au făcut deja pași importanți pentru includerea principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, încă mai sunt inechități în ceea ce privește accesul acestora în funcțiile de conducere.

Mai avem de lucru în această privință, dar vreau să știți că sprijin cu fermitate egalitatea de șanse între femei și bărbați și cred cu tărie că doar împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă”, se arată în mesajul premierului apărut pe pagina Guvernului.

Și Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj

În 2015, data de 8 mai a fost declarată, Ziua Egalităţii de Șanse între femei şi bărbaţi în România.

Cu câteva ore mai devreme, și președintele României a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse între femei și bărbați. Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care a subliniat încă o dată cât de importantă e combatarea discriminării între sexe.

Șeful statului afirmă că violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea trebuie combătute cu toate forțele. Acesta încurajează susținerea femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT