News

Mesajul transmis de Donald Trump, după ce a fost externat: „Nu vă fie frică, îl veți învinge”

06.10.2020 | 07:59
Mesajul transmis de Donald Trump dupa ce a fost externat Nu va fie frica il veti invinge
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu s-a vindecat complet de coronavirus, veștile sunt cât se poate de bune pentru președintele Statelor Unite, Donald Trump. În cele peste aproape 20 de mesaje publicate pe Twitter pe parcursul zilei de luni, 5 octombrie, când a părăsit spitalul în care era internat de săptămâna trecută, acesta i-a îndemnat pe cetățeni să își păstreze vie speranța că boala va fi învinsă cât mai curând.

Nu vă temeți de COVID. Fiți prudenți, dar nu lăsați virusul să vă domine viața”, a transmis liderul de la Casa Albă. Unele aspecte rămân, însă, învăluite în mister. Medicii de peste ocean afirmă că saturaţia cu oxigen a sângelui a scăzut de două ori, motiv pentru care i s-a administrat surplus de oxigen cel puţin o dată și că a avut episoade de febră, fără a preciza temperatura.

ADVERTISEMENT

SUA este în continuare țara cea mai afectată, cu peste 7.650.000 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate de la declanșarea pandemiei. De asemenea, în toată această perioadă s-au stins din viață nu mai puțin de 214.789 de persoane.

Donald Trump a fost externat din spital: „Nu vă fie frică, ieșiți din case”

Am părăsit spitalul Walter Reed, astăzi, la ora 18.30 (n.r. ora locală). Nu vă temeți de COVID. Ieșiți din case, dar fiți prudenți.

ADVERTISEMENT

Nu lăsați virusul să vă domine viața. Am dezvoltat, sub administrația mea, o serie de medicamente și cunoștințe medicale extraordinare. Mă simt mai bine ca în urmă cu 20 de ani”, a scris Donald Trump pe contul personal de Twitter.

„Eram foarte îngrijorați. Avea febră, iar nivelul oxigenului scăzuse rapid”

Sean Conley, medicul preşedintelui, a declarat că echipa sa „aşteaptă în continuare mai multe date cu privire la starea plămânilor pacientului”. În ceea ce privește tratamentul administrat până acum, acesta a inclus un amestec de anticorpi, steroizi, precum şi o cură de cinci zile cu medicamentul antiviral Remdesivir.

ADVERTISEMENT

După ce a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus, Trump a fost internat la centrul medical Walter Reed de lângă Washington. Mark Meadows, șeful Cancelariei Președinției Statelor Unite, a recunoscut, însă, că starea de sănătate a liderului de la Casa Albă s-a agravat vineri, în ciuda informațiilor pe care le-au transmis oficialii de la Washington.

Vă pot spune că cel mai important lucru pe care îl vedem este că în acest moment nu mai are febră şi că este foarte bine din punctul de vedere al nivelului de oxigen“, a declarat Meadows într-un interviu acordat sâmbătă seară postului Fox News.

ADVERTISEMENT

Ieri dimineaţă (n,r. vineri dimineaţă), eram foarte îngrijoraţi de aceste lucruri. Avea febră, iar nivelul oxigenului scăzuse rapid. Totuşi, în stilul său tipic, preşedintele era pe picioare şi se plimba prin salon”, a mai spus șeful Cancelariei Președinției Statelor Unite.

Trump s-a întors la Casa Albă.  A renunțat și la mască de dragul fotografiilor

De îndată ce a fost externat din spital, Donald Trump s-a dus glonț la Casa Albă, unde a luat parte la un eveniment pregătit special de angajați pentru a marca mult așteptata sa revenire. În euforia momentului, președintele a uitat de masca de protecție, cu toate că experții sanitari îndeamnă pacienții infectați cu noul coronavirus să o poarte pentru a evita răspândirea bolii.

Acum sunt mai bine. Poate sunt imun. Nu ştiu”,  a declarat Trump, în stilul caracteristic. Medicii, în schimb, îl avertizează că nu este vindecat complet, așa că starea i se poate înrăutăți în orice moment.

ADVERTISEMENT