Mesajul transmis de Klaus Iohannis după explozia din Beirut: „Suntem alături de poporul libanez”

Bogdan Solomon   
în Sporturi
05/08/2020, 07:58
Mesajul transmis de Klaus Iohannis după explozia din Beirut: „Suntem alături de poporul libanez”
Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe după explozia produsă marți în Beirut. Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, seară, condoleanțe familiilor și prietenilor celor 78 de persoane care au fost răpuse în urma exploziei din Beirut. Totodată, în mesajul publicat pe rețelele de socializare, șeful statului și-a exprimat solidaritatea față de poporul libanez, greu încercat în această perioadă.

La câteva ore după tragedie, capitala statului situat pe țărmul estic al Mării Mediterane arată ca un oraș devastat de război. În imaginile date publicității de posturile de televiziune și ziarele locale se observă sute de răniți, cu membre fracturate sau acoperiți de fragmente de cioburi și sticlă.

Potrivit premierului Hassan Diab, aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs explozia. „Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie”, a declarat acesta în faţa Consiliului Suprem de Apărare, reunit în şedinţă de urgenţă.

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după explozia din Beirut

Condoleanțele mele profunde familiilor victimelor teribilei explozii din Beirut. Suntem alături de Liban și de poporul libenez în aceste momente grele”, a scris Klaus Iohannis pe contul său de Twitter.

Printre clădirile serios avariate în urma exploziei produse în depozitul din Beirut se numără și sediul Ambasadei României. Ambasadorul Victor Mircea și-a exprimat la rândul său îngrijorarea față de această situație, precizând că se așteaptă ca numărul persoanelor decedate să fie mult mai mare decât cel anunțat inițial.

Au existat două explozii… de fapt un incendiu care a răbufnit, ulterior a survenit explozia cea mare. Deflagrația a fost în zona portului, la un depozit cu artificii șmateriale inflamabile, asta a provocat o explozie așa puternică.

 aștept la multe victime, având în vedere puterea deflagrației. Am avut stricăciuni parțiale, ferestre distruse, norocul a fost că nimeni nu era în ambasadă. Consulul este la secția consulară… ia legătura cu cei din teritoriu, s-au tansmis mesaje pe grupuri de români, nimeni nu ne-a comunicat o astfel de situație. 

Jumătate din Beirut este afectat de explozie. Primim mesaje de la colegi, de la alte ambasade, ne arată distrugerile provocate… Ceva impresionant”, a declarat ambasadorul țării noastre în Liban pentru Digi 24.

Închide ×