Life

Meseria din România care asigură 8.000 de lei în mână. Nu îți trebuie facultate

Meseria din România care asigură 8.000 de lei în mână. Sunt puțini oamenii care o fac bine și de aceea salariul este așa mare!
26.09.2023 | 07:50
Meseria din Romania care asigura 8000 de lei in mana Nu iti trebuie facultate
Meseria din România care asigură 8.000 de lei în mână. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Meseria din România care asigură 8.000 de lei în mână. Nu îți trebuie facultate pentru ea, dar astfel de muncitori sunt greu de găsit!

Meseria din România care asigură 8.000 de lei în mână

Meseriașiii sunt greu de găsit la noi în țară. Tocmai de aceea, și salariile au crescut considerabil pentru cei care fac treabă bună.

ADVERTISEMENT

În sectorul construcțiilor, un meseriaș priceput ia 8.000 de lei în mână. De altfel, managerii spun că acesta este unul dintre cele mai bine plătite domenii din țară.

„Cred că este unul dintre cele mai bine plătite domenii. 5.000 de lei în mână, în sus. Un meseriaş ajunge la 7000 – 8000 de lei în mână, angajat”, a spus Denis Tololoi, manager firmă de construcții, pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Doar că nici la acești bani nu se găsesc oameni care să vină zilnic la muncă sau care să fie pricepuți într-adevăr. Mulți pleacă în afară pe mai mulți bani și în România am ajuns să ne confruntăm cu o criză de meseriași.

Și nu este vorba numai de domeniul construcțiilor. După cum bine știu și patronii și românii de rând care caută oameni buni să le contruiască o casă, meseriașii sunt greu de găsit!

ADVERTISEMENT

Ce alte meserii sunt la mare căutare și se plătesc bine

Abia se mai găsesc și instalatori, electricieni sau zugravi. Mai mult, și în sectorul de agricultură este lipsă de meseriași. Patronii le-ar da orice salariu ar cere numai să vină la muncă, scrie România Actualități!

“Astăzi, ca să urci pe o combină care costă 700.000 de euro, o adevărată uzină, nu găseşti oameni la 1000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Nu avem cine să ascută un fier de plug, nu avem cine să regleze un plug, nu avem cine să regleze o combină.

E absolut dezolant ce se întâmplă cu meseriaşii. Poţi să-i dai câţi bani vrea, că nu găseşti”, spune reprezentantul unui angajator din Sălaj.

Vicepreședintele Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă spune că în următorii cinci ani nu vom mai avea instalatori români. În casele noastre vor veni africani sau asiatici.

„Am spus că, în cinci ani, cei care ne vor schimba țevile în casă vor fi din Asia sau Africa. Evoluția îmi arată că s-ar putea întâmpla mai repede.

Este un fenomen care ia amploare, ca un bulgăre care a început deja să se rostogolească și doar va crește”, spune Romulus Badea.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României