News

Meseriile cu care poți câștiga chiar și 3.000 de euro salariu pe lună, fără să ai Bacalaureat. Unde te poți angaja cu doar 12 clase

Sute de mii de elevi susțin anual examenul de Bacalaureat, însă există un număr mare de tineri care nu reușesc să obțină o notă de trecere.
26.06.2023 | 19:41
Meseriile cu care poti castiga chiar si 3000 de euro salariu pe luna fara sa ai Bacalaureat Unde te poti angaja cu doar 12 clase
Meseriile cu care poți câștiga chiar și 3.000 de euro. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Așadar, fără oportunitatea de a merge la facultate, acești tineri rămân cu opțiunea oamenilor fără școală. Practic, acele meserii care nu necesită diploma de Bacalaureat, care pot fi, însă, bine plătite. Desigur, niciodată la nivelul unei meserii adevărate, însă putem vorbi despre o alternativă acceptabilă pentru cei care nu și-au găsit drumul în viață.

Meseriile cu care poți câștiga chiar și 3.000 de euro salariu pe lună

Cu toate acestea, chiar și fără diplomă de bacalaureat, angajatorii cer mereu seriozitate și responsabilitate, iar sumele pentru unele dintre aceste meserii pot ajunge la 3.000 de euro. Practic, în condițiile în care un profesor începător câștigă mai puțin ca un vânzător în magazin, lucrurile nu stau atât de rău pentru elevii care nu au fost făcuți pentru școală.

ADVERTISEMENT

Așadar, conform Playtech, majoritatea acestor jocuri sunt oferite în mediul urban. De departe cele mai bine plătite meserii sunt cele de șofer de TIR, însoțitor de zbor, mecanic sau agent imobiliar. Vorbim despre domenii unde salariile pot să sară de 1.000 de euro, cu puțină muncă și răbdare.

Desigur, cele mai bine plătite meserii vor fi cele care implică și studii superioare, însă cei care nu au reușit să învețe și să își termine liceul nu trebuie să dispere, pentru că și munca de jos poate fi în anumite situații bine răsplătită. Așadar, prima meserie invocată ar fi cea de casier, plătită cu salariul minim pe economie plus bonuri, adică puțin peste 1800 de lei.

ADVERTISEMENT

Urmează meseria de ospătar începător, tot la același nivel, însă aici venitul poate fi dublat din bacșișuri. Tot 1.500 de lei câștigă și un bucătar/cofetar, iar un manichiurist-pedichiurist începător poate câștiga 2.500 de lei. Lucrurile par puțin mai bune pentru un barman, care începe de la 2.000 de lei, fără bacșiș, în timp ce un mecanic auto poate câștiga chiar și 1.000 de euro.

Între timp, pentru cei care au norocul să trăiască în marile orașe ale României, unde există un boom imobiliar, cert e că un agent imobiliar poate câștiga cam 1000 de euro pe lună, iar un ambulanțier 4.000 de lei. Pentru cei ce doresc să se angajeze într-un casino ca și crupier, salariile pornesc de la 2.500 de lei, în timp ce un conductor de tren are 4.000 de lei salariu.

ADVERTISEMENT

Pentru tinerii cărora nu le este frică de zbor, meseria de însoțitor de zbor poate să le vină ca o mănușă, mai ales că salariile aici sunt chiar și de 3.000 de euro la marile companii de zbor. Nu ar fi de neglijat nici meseria de șofer de TIR, care tot la un salariu de 3.000 de euro poate să ajungă în străinătate.

La fel de onorabile și respectabile sunt și meseriile de stivuitorist (2.500 de lei), tâmplar (4.000 lei), lucrător comercial (1.500 lei), gestionar (2.000 de lei), operator call-center (1.500 lei), agent vânzări (1.500 lei plus bonusuri) sau frizer (2.500 de lei). Desigur, aceste salarii invocate sunt valabile pentru țara noastră, căci în Europa ele se pot dubla sau chiar tripla, în funcție de țară.

ADVERTISEMENT

Astfel, nu este de mirare că tot mai mulți tineri preferă să abandoneze liceul și să nu mai fie interesați de examenul de Bacalaureat, atrași de mirajul salariilor fabuloase din Europa. Fabuloase cel puțin la prima vedere, în condițiile în care costurile de viață în străinătate sunt mult mai ridicate comparativ cu România, astfel că plecatul în străinătate e deseori o capcană pentru mulți.

ADVERTISEMENT
Tags: