News

Un oraș din Italia oferă bani celor care vor să locuiască acolo. ”Vor fi multe oferte de locuri de muncă”

Primăria unui oraș din Lombardia, Italia, oferă bani celor care vor să se mute aici. Sumele sunt destinate decontării chiriei.
25.06.2023 | 11:27
Un oras din Italia ofera bani celor care vor sa locuiasca acolo Vor fi multe oferte de locuri de munca
Mantua este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din zona Lombardiei / Foto: guideturistichemantova.it
ADVERTISEMENT

Este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, iar acum își caută rezidenți. Localitatea Mantua, din regiunea Lombardia, pare locul perfect pentru cei care tânjesc după o viață nouă.

Câți rezidenți caută orașul și care este valoarea stimulentului

Autoritățile din Mantua, un oraș recunoscut pentru palatele sale renascentiste, vor să atragă noi rezidenți și sunt dispuse să ofere stimulente în bani celor care vor să se mute aici.

ADVERTISEMENT

Primarul Mattia Palazzi spune că pune la bătaie un buget de circa 400.000 de euro, pe care-i va cheltui în doi ani: 2023 și 2024. Se vor oferi circa 100 de stimulente în valoare de 150 de euro pe lună, pentru fiecare an.

Programul poate fi accesat de familii sau persoane singure, condiția fiind aceea ca aceștia să aibă un venit stabil, de 1.200 – 1.500 de euro. ”Vor fi multe oferte de locuri de muncă în următorii ani. Există mai multe companii care investesc și se stabilesc în Mantua, în speciale în domeniul logistic”, a declarat primarul Palazzi, citat de Știri din Diaspora.

ADVERTISEMENT

Mantua se confruntă cu un proces de îmbătrânire a populației

Orașul Mantua are, în prezent, 50.000 de locuitori, dar suferă de o îmbătrânire a populației, o problemă cu care Italia se confruntă de ceva vreme.

“Dacă adăugăm îmbătrânirea populației la datele privind scăderea ratei natalității, în majoritatea orașelor italiene, în următorii ani, în majoritatea orașelor italiene vor fi mai multe persoane care nu lucrează decât cele care lucrează”, a mai explicat primarul.

ADVERTISEMENT

Riscul este ca municipalitatea să nu mai facă față cheltuielilor de asistență socială, pentru că populația activă este în continuă scădere.

Al șaselea cel mai mare palat din Europa se află în micul oraș italian

Mantua este un orășel care impresionează prin clădirile sale monumentale. Cel mai important punct de atracție este Palazzo Ducale, o fortăreață-palat construită de familia Gonzaga între secolele XIV și XVII. Este al șaselea palat ca mărime din Europa și are 500 de camere, șapte grădini și opt curți.

ADVERTISEMENT

În anul 2016, Mantua a fost desemnat capitală culturală a Italiei, iar un an mai târziu a devenit centrul european al gastronomiei. Începând cu anul 2008, centrul istoric al orașului Mantua a intrat în patrimoniul UNESCO.

ADVERTISEMENT
Tags: