Pariuri sportive

Cum ne jignesc francezii. De la ţigani la “greaţa lui Messi”

Presa din Franţa a comentat într-un mod batjocoritor faptul că Messi a vomat pe teren în amicalul cu România, care a avut loc pe Naţional Arena. "Nu cumva Messi a fost sufocat de români? Sau...
06.03.2014 | 20:41

Presa din Franţa a comentat într-un mod batjocoritor faptul că Messi a vomat pe teren în amicalul cu România, care a avut loc pe Naţional Arena. “Nu cumva Messi a fost sufocat de români? Sau poate că a avut vreo stare de greaţă faţă de aceştia”, scriu francezii de la site-ul sofoot.com.

msi

Nu este însă prima dată cînd francezii au comentarii deplasate la adresa românilor. Nu de puţine ori scandalurile media, generate de francezi, au devenit prioritare chiar şi pe agenda polticienilor români care au luat poziţie faţă de presa franceză. Multe dintre ele au fost de-a dreptul şocante. Iată cele mai urîte vorbe care le-au fost adresate românilor de către francezi.

ADVERTISEMENT

I-au făcut pe ”tricolori” cerşetori

Înainte de partida România – Franţa din 2011, terminată scor 0-0, postul de televiziune ”Canal +” a difuzat o emisiune numită “Les Guignols de l’ Info”, în cadrul căreia cele două marionete din platou au afirmat că românii sînt cerşetori şi că au păduchi.

 “Nu sînt sigur că meciul va începe pentru că atunci cînd arbitrul va arunca moneda în aer pentru a stabili împărţirea terenului, nu e sigur că o să cadă pe pămînt, cu toţi românii aia acolo”, a spus una dintre marionete, atunci cînd moderatorul a întrebat-o dacă francezii vor cîştiga partida. O altă marionetă a răspuns: “Se ştie că sportul naţional în Romania nu este fotbalul, ci cerşitul”.

ADVERTISEMENT

Dinozaurul cu origini ţigăneşti

După ce francezii au descoperit rămăşiţele osoase ale unui dinozaur, aceştia au căutat nume pentru noua descoperire. Un post de radio din Franţa a propus că dinozaurul să se numească ”dinozaurul ţigan”. Francezii au luat această decizie pentru că şi în România a fost descoperit un astfel de schelet…

“Cristian Mungiu îi cerşeşte o cameră de filmat lui Steven Spielberg”

O victimă a glumelor francezilor a fost regizorul Cristian Mungiu, care a apărut ca un cerşetor alături de Steven Spielberg într-o emisiunea satirică. Regizorul român îi cere celebrului regizor american o camera de filmat, plîngîndu-se că nu are bani, tatăl lui este în puşcărie, mama e bolnavă şi mai are şi un copil de care trebuie sa aibă grijă. Toată piesa de tearu care a adus o ofensă la adresa românilor a fost difuzată de emisiunea satirica “Les Guignols de l’Info”, difuzata de ”Canal +”

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a revenit în echipa naţională după 176 de zile de absenţă. Toată lumea a aşteptat ca odată cu reintrarea unui dintre cei mai buni jucători din lume în echipă Argentina să zburde pe teren şi să se impună cu lejeritate. Surpriza a fost totală. Victor Piţurcă a pregătit o pînză de păianjen în plasa căruia Messi a căzut deseori, avînd puţine momente cînd a reuşit să rupă încercuirea română şi atunci a apărut pericolul uriaş la poarta “tricoloră”, în special la cea apărată de Pantilimon după pauză, cînd s-au şi născut de altfel marile ocazii ale sud-americanilor.

“Gazonul a fost prost şi ne’-a împiedicat să jucăm ce ştim”

Lionel Messi a explicat pentru cotidianul “La Nacion” de ce Argentina nu a etalat jocul ei strălucitor la Bucureşti. “De fiecare dată cînd ne întîlnim la lot sîntem foarte fericiţi. Sîntem o mare familie care ţine foarte mult unul la altul şi venim cu mare plăcere. Şi pe gazon căutăm să fie acelaşi spectacol ca în vestiar, dar de această dată nu am reuşit să arătăm cu adevărat ce putem. Principalul obstacol a fost calitatea gazonului.  Nu puteam să jucăm ceea ce ştim, trebuia să schimbi foarte repede mingea, din două-trei atingeri deja să încerci verticalizarea sau centrarea decisivă, altminteri devenea o problemă să faci un joc prelungit de posesie. Şi românii au fost foarte bine aşezaţi pe teren, au strîns aproape perfect în zona unde încercam să creăm pericol şi ne-au surprins de cîteva ori periculos. La felul în care s-a aşezat România nu puteai cîştiga decît mărind ritmul şi dînd foarte repede drumul a minge, cum am spus, din două-trei pase. Altminteri, se forma imediat un baraj şi de cele mai multe ori aşa s-au pierdut mult din posesie”

ADVERTISEMENT

“Sînt lucruri obişnuite, nu am de ce să mă îngrijorez”

Evident, cel mai analizat moment al prezenţei lui Messi pe teren la Bucureşti a fost situaţia din minutul 7, cînd lui Leo i s-a făcut rău şi camerele video au surprins clar momentul în care acesta a vărsat pe teren, dar apoi a făcut semn către banca tehnică să nu se îngrijoreze, pentru că totul este OK. “Nu a fost nici o problemă. Mi se întîmplă frecvent acest lucru. Mai ales în primele minute ale meciului. Nu e deloc îngrijorător, pentru că după aceea nu mai am nimic. Mi s-a întîmplat de multe ori şi la Barcelona, dar îmi revin imediat şi totul e în ordine.” Selecţionerul Alessandro Sabella a dezvăluit faptul că “Messi a avut o stare de vomă destul de accentuată încă dinaintea intrării pe teren şi că starea lui fizică a influenţat negativ potenţialul echipei. Cu un Messi la maxim Argentina nu ar fi avut probleme să cîştige”.  O situaţie similară celei de la Bucureşti a fost surprinsă şi de camerele de luat vederi ale televiziunii spaniole la meciul din Cupă cu Real Sociedad, desfăşurat recent.  Spaniolii sînt foarte îngrijoraţi de ceea ce s-a petrecut cu Messi la Bucureşti, cotidianul “El Mundo Deportivo” confirmînd faptul că într-adevăr starul argentinian a mai avut astfel de probleme de sănătate în mai multe rînduri.

ADVERTISEMENT