Sport

Leo Messi, distrus după City – PSG 2-1: “E pieton pe teren! PSG va pierde Champions League din cauza lui”. L’Equipe i-a dat nota 4!

Manchester City și-a asigurat locul întâi în grupa de Liga Campionilor, după victoria 2-1 cu cei de la PSG, în meciul disputat miercuri seară pe Etihad Stadium.
25.11.2021 | 11:05
Leo Messi distrus dupa City  PSG 21 E pieton pe teren PSG va pierde Champions League din cauza lui LEquipe ia dat nota 4
ADVERTISEMENT

Celebrul ziar francez L’Equipe a taxat aspru prestația superstarului argentinian, Lionel Messi, în acest meci. Jurnaliștii francezi l-au numit pe Messi, după seara de la Manchester, ”lovit și ratat”, fiind intransigenți și cu notarea acestuia.

Argentinianul a primit nota patru, pe o scară de la unu la zece. Dacă ar fi fost la școală, Messi rămânea corijent…

ADVERTISEMENT

Raheem Sterling și Gabriel Jesus au marcat golurile victoriei pentru echipa britanică, ei reușind astfel să anuleze reușita lui Mbappe, pentru PSG.

Messi criticat dur

PSG a expediat în această partidă numai două șuturi la poartă, iar Messi a fost un anonim, motiv pentru care a și fost criticat atât de dur.

ADVERTISEMENT

Este cunoscut faptul că jurnaliștii francezi sunt foarte severi în cronicile lor, însă de această dată ei nu exagerează cu nimic. Messi a fost inexistent în acest meci, întorcându-se obosit de la echipa națională a Argentinei, cu care s-a calificat la CM 2022.

Conform celor titrate de L’Equipe, Messi a fost depășit clar de fundașii de la Manchester City.

Iată câteva reacții citate din presa franceză: ”Cu toate că i-a dat o pasă aproape decisivă de gol lui Mbappe și că a încercat să inițieze unele acțiuni prin munca sa între linia de mijloc și de atac, avem dreptul să ne așteptăm la mai mult de la un sextuplu câștigător al Balonului de Aur. Unele dintre alegerile lui în fața porții au fost greșite. La construcție el trebuia să facă mai mult, iar uneori părea copleșit în fața fundașilor”.

ADVERTISEMENT

Mbappe și Neymar nu au fost scutiți de critici

Nici celelalte vedete din atacul parizian, Neymar și Mbappe, nu au scăpat de vorbele înțepătoare ale jurnaliștilor.

Ambii au luat notă de trecere la limită, fiind cotați cu 5 pentru prestația lor de miercuri seară. Ceva mai bine decât Messi, dar totuși insuficient pentru valoarea lor și pentru așteptările pe care le generează.

ADVERTISEMENT

Mbappe luase recent, tot de la L’Equipe, o notă de zece care se acordă foarte rar. Acest lucru s-a întâmplat după prestația atacantului de la naționala Franței când, în victoria 8-0 cu Kazakhstan, a marcat patru goluri.

Pochettino în colimatorul jurnaliștilor francezi

Mauricio Pochettino, antrenorul de la PSG, a fost efectiv măturat de ziariști. Lui i s-a reproșat tactica defectuoasă aplicată în acest meci crucial, pe care parizienii l-au pierdut.

Se speculează că Pochettino deja se gândește prea mult la eventuala sa mutare pe banca tehnică a celor de la Manchester United, neglijându-și obligațiile de serviciu pe care le are la PSG.

Jurnaliștii recunosc totuși că absențele lui Verratti, Gueye, Hererra sau Nuno Mendes l-au încurcat serios pe Pochettino. Este criticată și alegerea unui sistem tactic 4-2-3-1, care nu a fost eficientă în fața lui Manchester City.

Jamie Carragher: ”Lionel Messi este pieton”

Fostul fundaș al lui Liverpool, internațional englez cu 38 de selecții, Jamie Carragher, a declarat pentru metro.cu.uk că ”Messi este un pieton și PSG nu va câștiga Liga Campionilor cu el în echipă”.

Carragher a făcut aceeași referire și la Neymar sau Mbappe, considerând că cele trei vedete din atacul francezilor nu aleargă suficient pe teren.

Carragher are patru favorite la câștigarea Ligii Campionilor în acest an: Chelsea, Liverpool, Manchester City și Bayern Munchen. Fostul fotbalist a remarcat că în fiecare dintre acestea, nu există oameni care să nu depună suficient efort, așa cum se întâmplă la PSG.

Carragher a vorbit despre Mbappe care, la 22 de ani, nu are nicio scuză pentru lipsa sa de apetență atletică. ”Dacă pe Messi la 34 de ani îl înțelegi, Mbappe, care este mult mai tânăr, nu are nicio scuză”,  a spus Carragher.

Analizând situația, Carragher a exemplificat că alte vedete din fotbalul european, Salah, Mane, De Bruyne, Mahrez, Sterling, Muller, Lewandowki aleargă foarte mult și își ajută echipele.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: