Sport

Tripleta magică a lui PSG, ghete de zeci de milioane de euro! Câţi bani iau Messi, Neymar şi Mbappe de la sponsorul tehnic

PSG are parte de o tripletă magică, formată din Messi, Neymar şi Mbappe, iar aceştia au contracte de zeci de milioane de euro pentru ghetele folosite pe teren.
16.01.2022 | 14:37
Tripleta magica a lui PSG ghete de zeci de milioane de euro Cati bani iau Messi Neymar si Mbappe de la sponsorul tehnic
Tripleta MNM de la PSG, contracte de zeci de milioane de euro pentru ghete
ADVERTISEMENT

Cei mai importanţi fotbalişti de la PSG au parte de contracte speciale cu producătorii de ghete, iar acordurile au fost semnate pe bani grei. Neymar beneficiază de cea mai mare sumă primită de la sponsorul tehnic, fiind urmat îndeaproape de Lionel Messi.

Câţi bani primesc Messi şi Neymar de la producătorii de ghete sportive. Sunt peste Cristiano Ronaldo

Neymar şi-a încheiat colaborarea cu Nike în 2020 şi a semnat imediat cu Puma. Starul lui PSG foloseşte ghete ale producătorului german, iar contractul este unul pe măsură, plasându-l pe primul loc în topul veniturilor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Neymar primeşte anual în jur de 27.000.000 de euro de la Puma, o sumă dublă faţă de contractul pe care îl avea cu Nike. Pe lângă ghetele de joc, brazilianul beneficiază şi de o linie vestimentară.

“Este printre cei mai buni jucători din lume și extrem de influent în lumea fotbalului și în cultura tinerilor. Suntem foarte încântați și așteptăm cu nerăbdare să lucram cu el, atât pe teren, cât și în afara lui”, spunea Bjorn Gulden, directorul executiv de la Puma, după semnarea contractului.

ADVERTISEMENT

Pe locul 2, în topul contractelor de sponsorizare, se află Lionel Messi. În 2017, pe când era la FC Barcelona, argentinianul a semnat un contract pe viaţă cu Adidas. Acum, vedeta lui PSG primeşte anual aproape 21.000.000 de euro şi are parte de un brand al lui, alături de producătorul german, denumit Adidas Messi.

Cristiano Ronaldo a prins abia ultima treaptă a podiumului, însă, la fel ca şi Lionel Messi, are parte de un contract pe viaţă cu Nike. Fotbalistul de 36 de ani încasează anual în jur de 18.000.000 de euro şi este al treilea sportiv din lume care are un astfel de acord cu producătorul american, după LeBron James şi Michael Jordan.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, imaginea viitorului pentru sponsori

Kylian Mbappe vine tare din spate, după ce în 2019 a existat o bătălie deschisă pentru semnătura atacantului francez. Nike şi Adidas s-au duelat pentru tânărul star al lui PSG, iar câştig de cauză au avut primii.

Fotbalistul de 23 de ani a semnat un contract valabil pe zece ani cu Nike şi primeşte 16.000.000 de euro anual. Cu toate acestea, suma ar putea să crească în următorii ani, în funcţie de performanţele pe care le va atinge.

ADVERTISEMENT

Startul anului 2022 a fost unul perfect pentru Kylian Mbappe, care a marcat 4 goluri în cele 3 meciuri jucate în luna ianuarie. Reuşitele au venit după ce atacantul de 23 de ani a trecut la ghetele Nike Mercurial 2022, care vor fi comercializate în magazine din vară.

Distanţă mare faţă de restul colegilor de la PSG

Restul fotbaliştilor de la PSG nu au contracte la fel de mari ce cei din tripleta MNM, iar următorul în top, din lotul parizienilor, este Marco Verratti. Italianul s-a despărţit de Puma în 2017, după expirarea contractului, şi a semnat cu Nike. Mijlocaşul ia puţin peste 2.900.000 de euro pe an de la compania din SUA.

Printre jucătorii de la PSG care depăşesc bariera unui milion de euro, din contractele cu sponsorii tehnici, se numără Angel Di Maria, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos sau Mauro Icardi.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Reims: 4,90 este cota pentru „2-0 scor corect”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT