News

Meteo. Cum va fi vremea în luna decembrie. ANM, anunț suprinzător

23.11.2020 | 08:08
Meteo Cum va fi vremea in luna decembrie ANM anunt suprinzator
ADVERTISEMENT

Iarna se face simtiță în țara noastră, dar începutul lunii decembrie vine cu vreme bună. Sfârșitul toamnei, însă, aduce temperaturi mai scăzute decât cele normale, iar precipitațiile nu-și vor face apariția.

În cea mai mare parte a țării, ultima săptămână din noiembrie aduce vreme mai rece. Abaterile termice negative vor fi mai mari de două grade de la temperaturile medii în partea de vest, sud-vest, centrul ţării.

ADVERTISEMENT

În depresiunile intramontane, începând cu 25, 26 și 27 noiembrie, se vor înregistra temperaturi mult mai scăzute. Dacă în dimineața zilei de 22 noiembrie, la Miercurea Ciuc s-au înregistrat -12 grade Celsius, săptămâna aceasta, din zilele de miercuri, joi și vineri, e posibil să avem -14 grade Celsius în aproape toată zona depresiunilor intramontane.

Cum o să fie vremea în acest sfârșit de toamnă și începutul lui Decembrie

Directorul Administraţiei de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat cum va fi vremea în acest sfârșit de toamnă și în debutul iernii în România. Ultimele zile ale lunii noiembrie ne aduc „temperaturile cele mai coborâte frecvent pe parcurul nopţilor şi dimineţilor, preponderent negative, inclusiv în Capitală, -4.

ADVERTISEMENT

Va fi mai rece miercuri, joi şi vineri dimineaţă.  Practic, vom înregistra cele mai coborâte temperaturi de până în prezent în această toamnă”, a spus Elena Mateescu la Antena 3.

Dimineața zilei de 1 Decembrie o să fie una rece, la fel ca și următoarele două săptămâni. Începutul lunii decembrie menține tendința unor valori de temperaturi mai scăzute, cele maxime vor fi cuprinse între 0 până la cel mult 11-12 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În Moldova o să fie mai frig, 5-8 grade Celsius la nivelul maximelor, iar în centrul țării si depresiuni, temperaturile vor fi scăzute. În plus, zonele joase din zona de sud, vest, centru a țării se vor menține condițiile de ceață, iar acest lucru va face ca temperaturile să se păstreze scăzute și în timpul după-amiezilor, cu maxime ușor mai coborâte 0 -11 grade Celsius.

Vremea se mai îmblânzește în a doua jumătate a primei săptămâni de iarnă. În zona deluroasă din partea de sud a țării este posibil să înregistrăm până la 13 grade Celsius și să avem fenomene de fenomene de inversiune termică. Pecipitațiile vor avea „caracter deficitar preponderent în aproape toată tara” în prima săptămână din prima lună de iarnă, spune directorul Administraţiei de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

În a doua săptămână de iarnă, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu abateri termine de peste 1,5 până la 2 grade Celsius în partea de vest, nord, est și sud-est a țării. Precipitațiile vor fi apropiate de normal, deficitare, în special în partea de nord.

ADVERTISEMENT