News

Prognoza meteo pentru perioada 23 noiembrie – 21 decembrie. Cum arată vremea înainte de Crăciun

22.11.2020 | 11:32
Prognoza meteo pentru perioada 23 noiembrie  21 decembrie Cum arata vremea inainte de Craciun
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Totodată, meteorologii au declarat că anotimpul rece va fi unul mult mai blând decât în anii trecuți ceea ce înseamnă că temperaturile se anunță a fi mai ridicate. 

Așadar, ultimul raport emis de ANM arată la ce nivel se situează temperaturile în ultima săptămână de toamnă, respectiv în primele 3 săptămâni din luna decembrie.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în intervalul 23 noiembrie 2020 – 21 decembrie 2020, cantitățile de apă se vor semnala pe arii restrânse, în timp ce temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă din an.

Prognoza meteo pentru perioada următoare. Vremea în intervalul 23 – 30 noiembrie 2020

În această perioadă a anului meteorologii au transmis că temperatura medie a aerului va avea valori situate aproape de cele normale pentru acest interval. Fenomenele sunt întâlnite pe întreg teritoriul țării.

ADVERTISEMENT

Totodată, ANM mai anunță că regimul pluviometric pentru intervalul 23 – 30 noiembrie 2020 va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie 2020

Meteorologii sunt de părere că în intervalul 30 noiembrie – 7 decembrie 2020 temperatura medie a aerului va fi ușor mai coborâtă decât cea normală pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ANM precizează că cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în intervalul menționat mai devreme, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 – 14 decembrie 2020

În această săptămână temperaturile încep să crească ușor, valorile fiind puțin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații pentru această săptămână se anunță a fi normale pentru acest interval al lunii, în toate zonele țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14 – 21 decembrie 2020

Media temperaturilor se va situa ușor peste cea specifică pentru această perioadă din an, așadar înainte de Crăciun va fi puțin mai cald decât în mod normal. Asta înseamnă că iarna va fi una blândă.

În ceea ce privesc cantitățile de precipitații, meteorologii transmit că acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval al anului, la nivelul tuturor regiunilor țării.

Cum va fi iarna 2020 – 2021. Meteorologul ANM dezvăluie totul

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil vom avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnificativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie. 

Așadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a declarat meteorologul ANM, Roxana Bojariu, la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT