News

Meteorologii ANM anunță o răcire a vremii în România. Zonele unde va ninge

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o răcire a vremii în România. În unele zone din țară va ninge în această perioadă.
23.11.2022 | 22:04
Meteorologii ANM anunta o racire a vremii in Romania Zonele unde va ninge
Răcire a vremii anunțată de meteorologii ANM. Zonele în care va ninge. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele zile.

Răcire a vremii anunțată de meteorologii ANM. Zonele în care va ninge

Specialiștii ANM au anunțat că vremea va fi închisă, iar temperaturile vor scădea și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Directorul ANM, Elena Mateescu spune că, în zilele următoare, temperaturile vor scădea în toată ţara şi vor ajunge la valori normale pentru sfârşitul toamnei. Va continua să plouă în zonele mai joase.

ADVERTISEMENT

De zăpadă se vor bucura doar cei prezenți în zonele înalte. Meteorologii spun că doar la munte vor cădea ninsori.

”Vom mai avea precipitaţii, dar nu la cantităţile pe care le-am avut în ultimele 72 de ore. Să luăm partea bună a lucrurilor pentru că aceste precipitații pot să refacă rezerva de apă în sol, după un an agricol extrem de secetos”, a spus Mateescu, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea joi și vineri în București și în țară

Urmează o zi de joi extrem de mohorâtă în țară. La orele dimineții, în cea mai mare parte a teritoriului se va semnala ceață.

În vestul, centrul și nordul țării va ploua slab. Valorile de temperatură vor scădea și se vor apropia de cele normale perioadei. La munte, la altitudini mari, vor fi ploi și lapoviță. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Vineri, doar în centrul țării se vor mai înregistra ploi. La munte, la altitudine mari, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor situa între 4 și 12 grade Celsius.

În Capitală, termometrele vor indica, joi, o maximă de 12 grade Celsius. Deși cerul va fi noros, nu sunt anunțate ploi. În schimb, vântul va prezenta intensificări, cu rafale de 40 km/h.

ADVERTISEMENT

Și la final de săptămână, vineri, 25 noiembrie, cerul va fi variabil, iar maxima termică va atinge tot valoarea de 12 grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: