News

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele zile. După episodul de viscol vine gerul

Vremea rea continuă şi după încheierea viscolului. Meteorologii vin cu o nouă prognoză şi avertizează că ne aşteaptă zile geroase.
27.01.2024 | 14:00
Meteorologii au actualizat prognoza pentru urmatoarele zile Dupa episodul de viscol vine gerul
Vom avea parte de frig şi la începutul săptămânii viitoare Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Meteorologii au actualizat prognoza pentru zilele următoare, iar pe lângă viscolul anunţat pentru sâmbătă în mai multe regiuni, este posibil ca în primele zile ale săptămânii viitoare temperaturile să scadă şi mai mult şi să vorbim de ger.

Urmează două nopţi geroase, avertizează meteorologii

Aproape jumătate din ţară se află sub avertizare de vreme severă, fiind în vigoare un cod galben de viscol şi vânt puternic în aproape jumătate din ţară.

ADVERTISEMENT

Din cauza vântului puternic, toate instalaţiile pe cablu de pe valea Prahovei au fost oprite şi chiar şi în Bucureşti este posibil să ningă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

“Mai mult decât atât, tot în zonele montane ninge și va ninge pe tot parcursul zilei, astfel încât va fi viscol, vizibilitate mult redusă și, evident, se va depune un nou strat de zăpadă, pentru că în zonele montane, la altitudini mai mari încă avem un strat de zăpadă destul de consistent”, a declarat meteorologul Alina Şerban, de la ANM, pentru Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Ea spune că, din cauza vântului puternic asociat cu ninsoarea, este posibil ca în anumite părţi ale Transilvaniei să avem parte de episoade de viscol.

La munte situaţia este de-a dreptul periculoasă pentru turiştii, iar salvamontiştii îi avertizează să nu se aventureze în escalade. De altfel, ANM a emis un cod portocaliu de vânt cu puternic, cu viteze de până la 120 km/oră, pentru altitudini mai mari de 1.800 metri din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara. Avertizarea va fi în vigoare până la ora 16.00.

ADVERTISEMENT

Deşi iniţial era de aşteptat ca temperaturile să crească uşor după episodul de iarnă autentică din acest weekend, dimpotrivă, meteorologii ne anunţă că ele vor scădea şi vom avea chiar parte de ger.

“Pentru intervalul următor, sub aspect termic se mai răcește puțin. Pentru duminică vorbim de maxime de la -2 spre 0 grade în depresiuni și prin nordul Moldovei, la cel mult 5-7 grade în partea de sud a teritoriului. 

ADVERTISEMENT

Acest tablou termic se va menține cumva sau poate ușor mai scăzut la începutul săptămânii viitoare, iar minimele vor fi și ele în scădere, vor deveni negative în toată țara, iar duminică spre luni şi luni spre marți, foarte probabil să vorbim de ger”, a mai spus meteorologul Alina Şerban, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT