News

Prognoza ANM pentru 29 ianuarie – 26 februarie. Vreme schimbătoare. Zonele cu precipitații abundente

Prognoza ANM pentru intervalul 29 ianuarie - 26 februarie 2024 anunță o vreme schimbătoare. Se vor semnala precipitații abundente în mai multe regiuni.
26.01.2024 | 10:01
Prognoza ANM pentru 29 ianuarie  26 februarie Vreme schimbatoare Zonele cu precipitatii abundente
Prognoza ANM pentru 29 ianuarie - 26 februarie 2024. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 29 ianuarie – 26 februarie 2024 arată o vreme cu schimbări majore. Finalul primei luni din an aduce o încălzire în toată țara. În februarie, lucrurile se mai stabilizează.

Prognoza ANM pentru 29 ianuarie – 26 februarie 2024

Vineri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, valabilă în intervalul 29 ianuarie – 26 februarie 2024. Se anunță schimbări importante și variații de la o săptămână la alta.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă weekendul pe care îl avem în față aduce iarnă severă în mai multe zone, cu ninsori și ger, de pe 29 ianuarie vremea se schimbă radical. Meteorologii spun că va fi mai cald decât în mod obișnuit pentru data din calendar. Precipitațiile abundente vor prefera zonele din jumătatea nordică.

Cum va fi vremea în săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie 2024

ANM anunță, de luni, valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. O abatere termică pozitivă ușor mai accentuată va fi în regiunile extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Vor cădea precipitații abundente în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. Restul țării va avea o vreme însorită. Aici, regimul pluviometric va fi deficitar.

Prognoza ANM pentru 5 – 12 februarie

Primele zile din ultima lună a iernii aduc temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale. În rest vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Continuă să cadă precipitații abundente în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente. În est, sud și sud-est, cantitățile vor fi în general apropiate de cele normale pentru data din calendar.

Evoluția vremii în perioada 12 – 19 februarie

De Ziua Îndrăgostiților, ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval. Mai rece va fi în zonele montane, dar și ușor mai cald în regiunile extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Șanse mari de zăpadă sunt în regiunile vestice, nord- vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente. În rest, precipitațiile așteptate se vor încadra într-o medie apropiată de cea normală pentru această perioadă.

Prognoza ANM pentru 19 – 26 februarie

În ultima săptămână din intervalul de prognoza ANM, 19 – 26 februarie, mediile de temperatură se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării”, se mai arată pe site-ul celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT
Tags: