Life

Metoda cea mai simplă prin care economisești benzină sau motorină. Toți șoferii trebuie să afle asta

Cum poți economisi benzină sau motorină? Cea mai simplă metodă prin care poți face asta. Toți conducătorii auto trebuie să știe.
19.04.2024 | 07:46
Metoda cea mai simpla prin care economisesti benzina sau motorina Toti soferii trebuie sa afle asta
Trucuri de alimentare a mașinii. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Un truc util pentru toți șoferii. Cum pot economisi benzină sau motorină prin cea mai simplă metodă? Doar așa vor scoate și mai puțini bani din portofel, vor proteja mediul înconjurător și vor putea parcurge mai mulți kilometri decât de obicei.

Cum să economisești benzină sau motorină?

Cei care conduc autovehicule pe benzină și diesel ar putea avea ocazia să își vadă consumul de combustibil mai mic cu 25%.  Potrivit experților auto este nevoie de renunțarea la un accesoriu care îngreunează deplasarea.

ADVERTISEMENT

Portbagajele de plafon ale mașinii, adică bările transversale, care sunt utilizate în general pentru transportul bicicletelor, pot afecta destul de serios aerodinamica unui autovehicul, adică pot crește rezistența la înaintare.

Rezistența la înaintare crește consumul de combustibil cu până la 25% din cauza portbagajului de plafon. Acest factor, îmbinat cu alte probleme ale șoferilor, le poate crește inclusiv cheltuielile, cu mult peste ceea ce și-au planificat.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar dacă nu aveți nevoie de acest tip de portabagaj, consumul de combustibil la fel va fi mai mare, nu cu 25% ci cu 15%, dar tot este o situație neplăcută. Experții mai avertizează că pentru aeroeficiență trebuie să deschideți geamurile doar când este necesar, potrivit The Mirror.

Diesel sau benzină? Care carburant este mai bun

Atunci când vrei să-ți cumperi o mașină trebuie să fii atent și la tipul de motor pentru care optezi, diesel sau benzină. Dintotdeauna a existat o dezbatere amplă între cele două tipuri de carburant. Nu este simplu să faci o selecție, fiindcă trebuie să cunoști cum funcționează un motor.

ADVERTISEMENT

”Ambele motoare (diesel și benzină) folosesc combustia internă. Practic, aerul intră în motor și este amestecat cu combustibilul. Mai apoi, cilindrii motorului comprimă amestecul rezultat, care se aprinde și declanșează mișcarea pistonului și a arborelui cotit.

Ultima componentă ajută transmisia mașinii să învârtă roțile. Apoi, pistonul se mută în poziția inițială pentru a elimina gazul folosit din motor prin țeava de eșapament. Tot acest proces se repetă de mai multe ori la fiecare câteva secunde”, potrivit serus-renault.ro.

ADVERTISEMENT

Se spune că dieselul este mai eficient decât benzina, fiindcă are o densitate mai mare și o rată de compresie la fel de ridicată. Astfel, se produce mai multă energie, prin aceeași cantitate de carburant.

ADVERTISEMENT
Tags: