News

Metoda incredibilă prin care un pădurar din Bistrița a încercat să scape de o amendă. Țuica, pastrama și cârnații nu i-au fost de folos

Pădurar din Bistrița prins în flagrant în timp ce oferea mită țuică, pastramă și cârnați. Voia să scape de o amendă.
16.04.2024 | 14:43
Metoda incredibila prin care un padurar din Bistrita a incercat sa scape de o amenda Tuica pastrama si carnatii nu iau fost de folos
ADVERTISEMENT

Un pădurar din Bistrița a fost prins, luni, în timp ce încerca să ofere mită cinci litri de țuică, pastramă și cârnați, şefului Gărzii Forestiere Bistriţa-Năsăud.

Pădurarul voia să scape de o amendă

Pădurarul voia să ofere delicioasa mită cu scopul de a nu fi sancționat de către şeful Gărzii Forestiere Bistriţa-Năsăud care a realizat un control în ocoalele sale.

ADVERTISEMENT

În schimbul țuicii, pastramei și cârnaților, pădurarul voia ca șeful Gărzii Forestiere să treacă cu vederea o serie de nereguli pe care le-a găsit la un ocol silvic și să nu îl sancționeze.

Din nefericire pentru pădurarul șpăgar, procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au intrat pe fir înainte să își îndeplinească planul.

ADVERTISEMENT

Pădurarul a fost prins în flagrant de către procurorii DGA care acum este cercetat pentru dare de mită.

”În fapt, luni, 15.04.2024, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a pădurarului, într-o parcare situată la ieşirea din municipiul Bistriţa spre Năsăud, în timp ce a oferit, cu titlu de mită, şefului Gărzii Forestiere Judeţene Bistriţa-Năsăud, mai multe produse procesate din carne (pastramă, batoane de salam de vânat, cârnăciori etc), păstrăv proaspăt şi 5 litri de ţuică.

ADVERTISEMENT

Pădurarul a recurs la acest gest în scopul favorizării sale cu privire la controlul silvic care se desfăşoară în prezent în cantonul pe care îl are în administrare”, au transmis, marţi, reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie.

Oamenii legii au confiscat cei cinci litri de țuică, pastrama și cârnații ca probă în dosar.

În acest caz, procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie au beneficiat de sprijinul poliţiştilor DGA din cadrul Centrului Operaţional 3 și acum fac cercetări pentru administrarea întregului probatoriu.

ADVERTISEMENT

În zilele următoare, pădurarul șpăgar va afla dacă va ajunge sau nu după gratii pentru dare de mită.

ADVERTISEMENT