News

Metoda ingenioasă prin care au furat curent mai mulți români. Nu plăteau bani pe facturi cu ajutorul unei telecomenzi

Într-o perioadă grea din punct de vedere financiar, mai mulți români au găsit o metodă ingenioasă de a fura curent. Reduceau costul facturilor cu ajutorul unei telecomenzi.
15.10.2022 | 14:27
Metoda ingenioasa prin care au furat curent mai multi romani Nu plateau bani pe facturi cu ajutorul unei telecomenzi
Mai mulți români au găsit o metodă ingenioasă de a fura curent, cu ajutorul unei telecomenzi. Sursa foto: themix.org
ADVERTISEMENT

Dacă majoritatea românilor fac economie, există o parte dintre conaționali care recurg la acțiuni în afara legii. Este și cazul unor persoane din județul Olt.

Mai mulți români au găsit o metodă ingenioasă de a fura curent, cu ajutorul unei telecomenzi

Polițiștii din acest județ au descoperit mai multe contoare de energie electrică în stare neconformă. În consecință, trei cetățeni au fost reținuți sub acuzația de furt curent.

ADVERTISEMENT

Aceștia se foloseau de o telecomandă pentru a întrerupe înregistrarea consumului. Ei instalau un dispozitiv în interiorul contoarelor.

Pe 13 octombrie, mai multe percheziții au fost efectuate de poliţişti de investigaţii criminale sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

ADVERTISEMENT

Verificările au avut loc la domicilii ale unor persoane fizice şi sedii de firme, bănuite de furtul, deteriorarea și modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate.

Anchetatorii au prezentat metoda inedită prin care aceste persoane manipulau consumul de energie electrică.

ADVERTISEMENT

”Din cercetări a reieşit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din reţeaua publică, fără a fi înregistrat consumul şi fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior”, au explicat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, conform Agerpres.

Nouă persoane duse la audieri. Trei au fost reținute 24 de ore

În urma acestor nereguli grave, nu mai puțin de nouă persoane au fost conduse la audieri.

De-a lungul verificărilor, s-au descoperit și s-au ridicat mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îi privește pe cetățenii bănuiți că montau dispozitivele care împiedicau înregistrarea consumului, aceștia au fost reținuți.

”În urma probatoriului administrat, în aceeași zi, pe numele a trei persoane au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de vineri, 14 octombrie 2022, să fie prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale”, mai precizează Poliția Olt.

ADVERTISEMENT